Soğuk havaların kendini hissettirdiği şu günlerde vatandaş pazardan ziyade marketleri tercih ediyor. Bu mevsimde vatandaşın pazara az gelmesinden dert yakınan pazarcı esnafı vatandaşları pazara davet ediyor. Fiyatların çok yüksek olmadığını belirten esnaf Doğan Erdağ, 'Şu an durumlar iyi de değil kötü de değil. Fiyatlar cazip ama müşteri de yok. Çünkü insanların alım gücü azaldı. Bu sene aslında mandalina ve portakala doyacağız. Mandalinanın 3 kilosu 10 lira' dedi.
VATANDAŞ
AZ GELİYOR
Esnaf Tuncay Çakıroğlu, 'Durumlar her sene olduğu gibi 5-10 liranın altında olmuyor. Gramları yarımları yazıyoruz. Bu da kıştan dolayı. Alan vatandaş da isyan ediyor alamayana da. Gram da olsa alıyorlar, ihtiyaç çünkü. Yüksek olması da belli illerden geliyor. Bir de yüksek fiyatın nedeni yoğun bir ihracat var. Onun bize çok zararı var' diye konuştu. Esnaf Melih yıldıran ise 'Vatandaş alışveriş yapabiliyor. Fiyatlar uygun. Ama hava soğuk olduğundan dolayı vatandaş pazara az geliyor' ifadelerini kullandı.
YARIMŞAR KİLO
ALIYORUM
Pazar fiyatlarının uygun olduğunu belirten Kemal Kartal isimli vatandaş ise, 'Pazar fiyatları marketlere göre çok iyi' derken ismini vermek istemeyen vatandaş 'Pazar fiyatları bize göre pahalı. Emekli maaşı zaten ne kadar ki? Pazar çantamızı dolduramıyoruz. Yarımşar kilo alıyorum. Emekliyle zor geçiniyorum. Asgari ücretle geçinenleri siz düşünün' ifadelerini kullandı. Vatandaş Hatice Demir de 'Pazar fiyatlarının pek tadı yok, yüksek. Pazar çantamı ihtiyacıma göre dolduruyorum. Markette alternatif yok burada çok. Ama pazar fiyatları markete göre iyi' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim