Eskişehir Oto Galericiler Yardımlaşma Derneği (ESGAD) Başkan Yardımcısı Haluk Olcay, kur artışı nedeniyle son günlerde ikinci el otomobil satışının yavaşladığını belirtti. Vatandaşların beklemeye geçtiğini ifade eden Olcay, 'Son dönemde yaşanan hızlı hareket, son bir hafta on gündür kur artışı nedeniyle biraz yavaşladığını görüyoruz. Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgi de bu yönde son dönemde. Birazcık alıcı beklemeye geçmiş durumda. Ancak kurdaki artış sıfır otomobildeki fiyat artışına neden olacağından ikinci elde de fiyatların yükselmesi beklentisi var. Sıfır araçta şu anda bir tedarik sorunu hala yaşanıyor. İstediği aracı hem bayi arkadaşlarımız bulamıyor hem vatandaş bulamıyor şu an için' diye konuştu.

İKİNCİ EL ARTTI

Geçen yıla göre otomobil fiyatlarının çok arttığına dikkat çeken Olcay, ' Covid-19 sebebiyle bireysel otomobilde hızlandığı, arttığı için insanlar toplu taşımaya binmekten çekindikleri için özellikle küçük segment araçlarda bir satış patlaması söz konusu oldu. Fiyatların artışına neden oldu aslında bu. Bugün insanların alabileceği en küçük araba 20 bin liradan başlıyor, binebilecekleri araba. Aslında bu segment araba bir sene önce 10 bin liraydı. Fiyatların artmasına neden oldu aslında' şeklinde konuştu.

KURA BAĞLI

Fiyatlarda bir düşüş beklemediklerini kaydeden Olcay, 'Sıfır otomobildeki tedarik sorunundan kaynaklı bu fiyat artışları. Bayi arkadaşlarımıza gittiğinizde istediğiniz arabayı bulamıyorsunuz. Dolayısıyla da ikinci ele yükleniyor alıcı. Ancak fiyat artışı kura da bağlı. Son bir hafta on gündeki kur artışı sıfır otomobilin artmasına dolayısıyla da ikinci elin artmasına neden olacak. Bence fiyatların düşme beklentisi biraz hayal olacak gibi duruyor. Yıl sonuna kadar biraz daha yükselir diye düşünüyorum hatta' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim