Enflasyonla Topyekûn Mücadele kapsamında sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için ilk olarak İstanbul ve Ankara'da başlayan tanzim satışları sonrası, büyük şehirlerde sebze ve meyve fiyatlarında düşüş oldu. Fiyatların daha da düşeceğini ifade eden 25 yıllık pazar esnafı Şükrü Karyemez, 'Havalar düzeldikçe mallar bollaşacak. Biliyorsunuz son zamanlarda hortum oldu, yağmur oldu, sel oldu. Kıt oldu sebze. Kıt olduğundan dolayı bunlara da yansıdı. Tabi bunda ihracatın etkisi de var. Hem dışarıya hem içeriye yetişemediği için fiyatlar yükseldi' dedi.
ÜRÜN BOLLAŞTI
Soğuk havaların fiyatların artmasında çok önemli rol oynadığını söyleyen bir diğer pazar esnafı Ramazan Erdağ, '10 günlük bir sürede vatandaş işi olmadığı sürece soğuktan dışarıya bile çıkmadı. Bu soğuklara rağmen esnaf buraya malını getirdi. 3 liralık mal 13 lira oldu. Yerinde, burada fiyatlandı. Şimdi havaların iyi gitmesinden dolayı da fiyatlar geri geri çekiliyor. Ürün çıkıyor artık' ifadelerini kullandı.
HERKES PERİŞAN
'Hem pazar hem markete girip çıktıktan sonra paralarımızı düşürdük sanıyoruz ama maalesef' diyen vatandaş Zeynep Çiftçi ise 'Geçim çok zor. İki çocuklu bir ailenin geçinmesi için, ev kira ise 4 bin, 4 bin 500 lira para alması gerekiyor. Pazar fiyatlarının arttığını şöyle düşünüyorum. Aracılar olduğunu düşünüyorum. Çiftçi perişan, üretici perişan, ben aradakiler olduğunu düşünüyorum. O aradakiler birkaç piyasayı bilen kişiler, ticareti bilen kişiler. Onlar çiftçiden ucuza alıyor, halka pahalıya satıyor' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim