Fabrika önünde çadır kurarak eylem başlatan işçilerle fabrika yöneticileri arasında bu sabah yapılan görüşmelerin ardından uzlaşı sağlandığı öğrenildi. Sabah saat 08.00 sıralarında işçilerin yöneticilerle birlikte fabrikaya girdiği ve üretimin başladığı belirtildi. Bu arada, varılan uzlaşıya katılmayan bir gurup işçinin ise çadırlarını toplayarak Gölcük ilçesinde bulunan Ford Otosan çalışanları destek vermek üzere buraya gideceği belirtiliyor.

5 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLDİĞİ

İDDİA EDİLDİ

Sabah saatlerinde işlerine gelen işçiler yöneticilerle kol kola fabrikaya girerek işlerinin başına döndü. Fabrikada üretim başlarken, işçilerinin tamamına yakının işlerinin başına döndüğü belirtildi. İşçiler adına açıklama yapan İsmail Demirbaş dahil 5 kişinin ise işine son verildiği iddia edildi. Ayrıca işbaşı yapmayan yaklaşık 40 kişinin de Gölcük'teki fabrikada devam eden eyleme katılacakları öğrenildi.

AÇIKLAMA YAPAN İŞÇİ

İŞTEN ÇIKARTILDI

Kendisinin de işine son verildiğini anlatan Demirbaş, şöyle devam etti:

'Benim edindiğim bilgilere göre, ilk bir 5 kişi çıkartmışlardı. Dün de saat 16.00'da kart basanları çıkartmayacağız, geri kalanları çıkartacağız diye bir bildirimde bulunmuşlardı. Saat 16.00'da buna inanıp içeriye girerek kart basan arkadaşlardan bir tanesini hemen personele çağırmışlar ve çıkışını vermişler. Benim hakkımda da bu süreçte işten çıkartıldın diye bildirimde bulundular. Noterden tasdik ettirdikleri bildirim evime de geldi. Onun hakkında da biz işe iade davası açacağız. Biliyorsunuz, yaptığımız eylem tamamen kanuni, barışçıl ve sadece hak arama, ekmek mücadelesiydi. Hatta ekmek mücadelesinden önce var olma mücadelesiydi.'(İHA)

Editör: TE Bilisim