Özdilek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen tanıtım ve imza törenine sanatseverlerin de ilgisi yoğun oldu. Hacı Bektaş'ta çekilen fotoğraflarla birlikte yayınlanan 'Dizelerden Vizöre Hacı Bektaş' şiir kitabı birçok sanatseverin ilgisiyle karşılaştı.
27 ŞİİR VAR
Kitap hakkında konuşan ve çok uzun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Birtürk Özkavak, 'Gerçekten sevinçliyim. Uzun bir emeğin sonucu dostum Asaf ile birlikte bir çalışma yürüttük. Ben Hacı Bektaş'ta doğup, büyüdüm. O şehrin geçmişinden, o şehri var eden Hacı Bektaş-ı Veli'den ve onun dünyaya bakışından bahsetmek için yola çıktık. Klasik bir anlatma değil bu. Şiir diliyle ve fotoğraflayarak yapmaya çalıştık bunu. Yaklaşık 27 şiir var kitabımızda. Bununla da birlikte 40 tane fotoğraf var. İkisinin birlikteliğinden çıkan bir eser. Kolektif bir eser. Bu yüzden de farklı bir yönü de var diyebiliriz' dedi.
KOLEKTİF BİR ESER
Kolektif bir eser ortaya koyduklarını ifade eden Ömer Asaf Tosun ise, 'Benim ilk defa böyle kolektif bir çalışmam oldu. Fotoğraf üzerine şiir yazmıştım daha önce ama bitmiş bir dosyadaki şiirleri fotoğraflamak önce beni ürküttü ama deneyelim dedik. Kısa sürede birkaç kez Hacı Bektaş'a gidip fotoğrafladık. Umarım benzerleri arasında hoş bir örnek olarak kalır. Şiirle fotoğraf birbirine çok yakışan iki ayrı disiplin' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim