Frig Vadisi'ndeki üretimle ilgili konuşan Şükranlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadri Ay, 'İl Tarım Müdürlüğü'müzün destekleriyle 2 yıldan beri köyümüzde lavanta üretimini ön plana çıkardık. Her yıl 20 bin fideyi toprakla buluşturuyoruz. Şu anda 50 bin fidemiz toprakla buluştu. Yüzde 90'ın üzerinde başarımız var. Bundan da köylülerimiz kazanmaya başladı' dedi. Köyün havasında bir değişimin yaşandığına dikkat çeken Başkan Kadri Ay, 'Şükranlı mahallemiz bin 400 rakıma sahip ormanlık bir alan. Özellikle mayıs ve haziran aylarında kısmen yüzde 21 oksijenin görüldüğü kaz dağlarından sonra ender görülen alanlardan biridir. Bu konuda temiz havamıza ilave olarak lavanta kokusu geldi' diye konuştu. Eskişehir'deki lavanta ekimini değerlendiren Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ise, 'Lavantayı ekmeye Eskişehir olarak Nabi Avcı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde başladık. Seyitgazi Şükranlı ve Karadere köyümüzde ekimler yapıldı. Yağıyla, güzelliğiyle lavanta dikkat çekiyor. Bunun yanı başında tabi lavantayla biz Eskişehir olarak yeni tanıştığımız için sadece demet halinde ve yağ olarak satışını biliyoruz. Lavantanın Eskişehir'de ekonomiye çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bundan sonraki 2 yılda verimi daha net göreceğiz' ifadelerini kullandı. İHA
Editör: TE Bilisim