TFF'ye başvuru hazırlığındalar
Siyah-Kırmızılı kulüpte kalan alacakları ödenmediği için TFF'ye başvurarak serbest kalma hakları olmasına rağmen, bugüne kadar bu haklarını kullanmayan futbolcular, sorunların çözülmemesi halinde ipleri koparacaklar. Başta yabancı futbolcular Marko, Jesse, Sissoko ve Kamal olmak üzere, bazı yeri futbolcular, ödemelerin önümüzdeki iki hafta içinde yapılmaması halinde, serbest kalmak için TFF'ye başvurmaya hazırlanıyor.

Mücadeleye devam edecekler
Ocak ayında serbest kalma hakkını elinde bulunduran futbolcular, yakın çevresindekilere 17 maç sonunda takımdan ayrılacaklarını ve bu süre içinde oynayacakları maçlarda, arma ve renkler için en iyi şekilde mücadele etmeye devam edecekleri belirtti. Diğer taraftan geçtiğimiz aylarda alacakları ödenmediği gerekçesi ile TFF'ye başvuran ve serbest kalma hakkını kazanan Kamal Issah'ın ise bu hakkını kullanmadığı öğrenildi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Herkesin içi rahat olsun

Pazar günü yapılacak genel kurulunda adı başkanlık için geçen işadamı Rıza Soydaş, ES TV'de yayınlanan 90+3 programına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu. Soydaş, 'Gelirsek ilk amacımız takımı ligde bırakmak. Liste konusunda sıkıntı yok. Herkesin içi rahat olsun' dedi.

'Sonuçları kamuoyuna aktaracağız'
Eskişehirspor Kulübü'nde yapılacak olan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi kamuoyunun gözü Rıza Soydaş'ın üzerine çevrildi. Önemli görüşmeler yaptığını ES TV'de yayınlanan 90+3 programında açıklayan Soydaş, 'Şu anda bazı görüşmelerimiz devam ediyor. Görüşmelerden çıkan sonuçları kamuoyuna aktaracağız. Olumsuz bir şey yok. Yarın (bugün) Eskişehir'e geleceğim. Başkanımız Kazım Kurt ile bir görüşme daha yapacağız' dedi.

'190 milyon borç var'
Açıklamasına devam eden Soydaş, 'Şu anda biz adayız demiyoruz. 190 milyon borç var. Adayız dediğimiz zaman bu borcu üstlenmiş olacağız. Eskişehirspor yaşasın diye göreve geleceğiz. Amacımız kadroyu korumak ve takımı ligde bırakmak olacak. Tabi ki göreve gelmeden, adayız demeden bile önümüze bazı engeller çıkıyor. Onları aşmaya çalışıyoruz. Herkesin içi rahat olsun, biz veya başkası çıkabilir' ifadelerine yer verdi.

'Ciddi işler yapmak istiyoruz'
Rıza Soydaş, 'Yönetim listeniz var mı? sorusuna ise, 'Liste ile ilgili bir sorun yok. Eskişehirspor'u seven, herkesi kucaklayan ciddi insanlarla ciddi işler yapmak istiyoruz. Ama bu görüşmeleri sonuçlandırmalıyız. Eskişehir'e döndüğümde tüm gelişmeler ile ilgili kamuoyuna bilgi vereceğim' dedi.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erzurum mesaisi sürüyor

TFF 1. Lig'in 12'nci haftasında Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor ile karşı karşıya gelecek olan Eskişehirspor bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor. 23 Kasım Cumartesi günü saat 16.30'da saha ve taraftarı önünde çok kritik bir maça çıkacak olan Siyah Kırmızılı ekipte vites bir an olsun düşmüyor. Mutlak galibiyet hedefleyen Şimşekler çift antrenmanlar yaparak zorlu maça hazırlanıyor. Dün yapılan sabah antrenmanı yaklaşık 70 dakika sürdü. Çalışmalar, ısınma hareketleriyle başladı. Fitness'ta güç, kuvvet çalışması ile antrenman son buldu. Eskişehirspor, sportif sakatların düzelmesi sayesinde tam kadro gerçekleştirdiği günün ikinci mesaisini ise, akşam saatlerinde taktik antrenman ile değerlendirdi.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hedefi vazgeçilmez olmak

Siyah-Kırmızılı kulübün genç ve başarılı oyuncusu Furkan Balaban, sergilediği performansla Türkiye U-20 Milli Takımı'na seçilmişti. U-20 Milli Takımı'nın geçtiğimiz gün Fransa ile oynadığı özel maçın kadrosuna dahil edilen ve bu maçta 45 dakika forma giyen Furkan, milli takım kampının ardından Es Es'e geri döndü. Milli takım çatısı altında olmasının büyük bir deneyim olduğunu söyleyen Furkan, hedefi milli takımların vazgeçilmez futbolcusu olmak.
Editör: TE Bilisim