Vilayet Meydanı'nda yapılan törene Vali Vekili Ali Çetin, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Ufuk Özsoy ile diğer ilgililer ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Ertuğrul Özkütük katıldı.

Saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Ertuğrul Özkütük, şehit ve gazilerin Türk toplumunun ortak değerleri olduğunu söyledi.

Şehit ve gazilerin toprağı vatan, insanı ulus yapan değerler olduğunu vurgulayan Özkütük, 'Şanlı tarihimizin zaferleri ve bu zaferlerin kahramanları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Canlarını vatan ve milletine adayan şehit ve gaziler her zaman hatırlanmalı ve onlara gereken değer verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine ilgisizlik tarihimizle olan bağı koparır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir' dedi.

TBMM'de 13 Eylül 1921 tarihinde emsalsiz zaferin anısına Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Türk milleti adına gazilik unvanı ile mareşallik rütbesini verildiğinin altını çizen Özkütük, 19 Eylül tüm gazilerin en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütünleştiği gün olduğunu sözlerine ekledi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim