AK Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısına AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, İl Başkanı Zihin Çalışkan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan ve Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç katıldı.
GÜNAY'A TEŞEKKÜR
Güzel bir kampanya dönemi geçirdiklerini kaydeden Milletvekili Nabi Avcı, 'İyi çalıştık, iyi koştuk. Hayırlısı olsun. Eskişehir'e de hayırlı olsun. Teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, vurgularımı özellikle seçerek yapıyorum, Milletvekilimiz Emine Nur Günay Hanımefendiye bu kampanya dönemi boyunca gösterdiği üstün gayret nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Tabi İl başkanımıza, yönetimine, ilçe başkanlarımıza, çalışan tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İttifak yaptığımız Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimize ve bütün seçmenlerimize, tabi ki en çok da bize oy verenlere çok teşekkür ediyorum. Bize oy vermeyenlere de teşekkür ediyorum ama verenlere daha çok teşekkür ediyorum. Basın mensuplarına da teşekkür ediyorum, sayfalarınızı, ekranlarını bizlere açtınız. Projelerimizi, niyetlerimizi, önerilerimizi paylaşma fırsatı verdiniz' diyerek helallik istedi.
MERAK EDİYORUM
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avcı, Türk Dünyası Eğitim Başkentliği sürecinin nasıl işleyeceği konusundaki soruya, 'Ben de onu çok merak ediyorum, bakalım ne kadar büyükşehir ve merkez belediyeler Türk Dünyası Kültür Başkentliğinde olduğu gibi bigane mi kalacaklar? Yoksa onlarda bu işin içinde olmak için ellerini taşın altına mı sokacaklar? Ona bakacağız ama biz Türk Dünyası Vakfı olarak yapabileceklerimizi yaparız, o bakımdan bir endişeniz olmasın' cevabını verdi.
TARTIŞACAĞIZ
Sonuçların siyasi faturasının olup, olmayacağı konusunda ise Avcı, 'Gayet tabi olacak. Testiyi kıranla, su taşıyan bir olmaz. Teşkilatımız çalıştı. Teşkilatta sorun yok. İl Başkanımız, yönetimi, gençlik kolları, kadın kolları gayet güzel çalıştılar. Geceli gündüzlü birlikte koştuk' ifadelerini kullandı. AK Parti'de seçimin bittiği akşam yeni seçimin çalışmalarının başladığını kaydeden Avcı, bugünden itibaren 2023 seçimleri için çalışacaklarını söyledi. Bunun ilk adımı olarak da bu seçimin röntgenini çekeceklerini anlatan Avcı, ilçe ilçe kendi içlerinde neyi doğru yapıp, neyi yanlış yaptıklarını tartışacaklarını belirtti. Ekonomideki durgunluğun seçimleri etkilediğini aktaran Avcı, 'Konjektürel bile olsa, geçici bile olsa, mevsimsel bile olsa netice itibariyle özellikle kadın seçmenler mutfakla ilgili şikayetlerini mutlaka sandığa yansıtırlar. Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de mutlaka etkisi olmuştur' ifadelerini kullandı.
DİJİTAL DÖNEM
Bu seçim döneminde yaşanan bazı ilkler olduğunun altını çizen Milletvekili Emine Nur Günay, 'Bir dijital kampanya dönemi yaşadık. Bunu da Eskişehir ve Türkiye olarak başarıyla gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Artık klasik söylemlerin dışında projelerin yarıştığı bir seçim dönemine girdiğimizi düşünüyorum. Eskişehir'imize en fazla hizmeti kim yapar, bunu da halkımız tekrar takdir edecektir. Taleplerini, isteklerini ona göre şekillendirecektir' dedi.
YARIŞ BİTMEDİ
Vatandaşın seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adaylarına mesaj verdiği kadar rakiplerine de bir mesaj verdiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sakallı, 'Biz kendi içimizde bunun değerlendirmelerini, kritiğini, eleştirilerini elbette yapacağız. Ben isterim ki rakibimiz de bu seçim sonuçlarında yola çıkarak kendince bir özeleştiri, değerlendirme, kritik yapar diye düşünüyorum. Çünkü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi söz konusu olduğunda bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızın ve hemşehrilerimizin nereden yarıdan biraz fazlası rakibimize oy verirken, diğer yarısından biraz azı bize oy verdi. Dolayısıyla birbirine çok yakın bir tablo ortaya çıktı. Ama işin matematiği gereği sayın rakibimiz kazanmış ve başarılı olmuş oldu. Şairin güzel bir sözü var 'Biz yarış bitince de koşan atlara benzeriz' diyor. Kampanya 27 Kasım'da başlamıştı dün akşam itibariyle bitti ama bu yarış burada bitmedi. Bundan sonrada şehrimiz, hemşehrilerimiz için daha çok çalışmaya, daha çok koşmaya, daha çok gayret etmeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerin yaptıkları konusunda vatandaşlarımız adına onların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Başta rakibim Büyükerşen'i tebrik ediyorum. Yanı sıra bütün belediye başkanlarını kutluyorum. Şehrimiz için hayırlı, iyi hizmetler yapacaklarına inancımı koruyorum' sözlerini kaydetti.
DAHA BAŞINDAYIZ
Siyasetin uzun bir maraton olduğunu söyleyen AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Doğan, 'Biz henüz daha çok başındayız. İnşallah bu maratonu da sürdürmek adına çalışacağız. Basın aracılığıyla bize oy veren, vermeyen tüm hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz' ifadelerini kullandı.
HİZMET DEVAM EDECEK
Alınan oylarda artış olduğunu kaydeden Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Tuç, 'İyi oylar aldık. Bu oyları bizlere güvenerek veren bütün seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Hizmet yolculuğu bu seçimlerle bitmeyecek. Diğer seçimlerde bitmeyeceği gibi. Gerek siyasette, gerek ticarette, gerekse sosyal hayatta Eskişehir'e hizmet etmeye devam edeceğiz' diye konuştu.
ÇALIŞACAĞIZ
Seçimin Eskişehir'e yakışan bir şekilde tamamlandığını belirten İl Başkanı Çalışkan, 'Bundan sonraki süreçte AK Parti'nin disiplinel yapısına uygun şekilde bugünden başlamak kaydıyla hem genel seçimlerde hem yerel seçimlerde kazanmak adına tüm teşkilatlarımızla çalışacağız' dedi. HM
Editör: TE Bilisim