Koronavirüs nedeniyle pek çok esnaf olumsuz yönde etkilendi. Bu esnafların içinde gelinlikçiler de yer aldı. Gelinlikçilik yapan Gülnur Kart, koronavirüs ile birlikte işlerinde başlayan durağanlığın yaklaşık bir buçuk ay sürdüğünü söyledi.

YOĞUNLUK BAŞLADI

Kart, 'İşlerimizde tabii durağanlık oldu. Ama yine de biz vazgeçmedik. Hazırlıklarımızı yapmaya devam ettik. 1-1,5 ay kadar durağanlık oldu ama yeni yeni hareketlenmeler başlıyor. Ancak müşteriler tabi ki durumdan emin değiller, biz de öyle. Ne yapacağız bilmiyoruz bu anlamda' dedi. Normalleşme sürecinin başlamasıyla kısmen bir yoğunluğun başladığını belirten Kart, 'Ama tamamen henüz olmadı. Ama önümüzdeki günlerde bekliyoruz' şeklinde konuştu. Koronavirüs nedeniyle iptal edilen düğünlerle ilgili Kart, 'Bazı kızlarımız gelinlik siparişlerini ertelemek durumunda kaldılar. Bazıları da haziran sonu, temmuz, ağustos gibi olan düğünlerimiz henüz ertelenmedi. Düğün salonlarıyla anlaşacaklar, ondan sonra kararlarını verecekler. Biz de ona göre yardımcı olacağız onlara' ifadelerini kullandı.

FİYATLAR DEĞİŞMEDİ

Fiyat değişikliğinin tamamen esnafın inisiyatifine kalmış bir şey olduğunu vurgulayan Kart, 'Bizde değişiklik olmadı. Korona sürecinde bir çok esnaf kapattı. İnşalar işsiz kaldılar, zorluk çektiler. Mobilyaları alındı, evler kiralandı, kiralar ödenmeye devam ediyor. Müşterilerin de durumunu düşünerek her hangi bir değişiklik yapmadık fiyatlarımızda. Kiralık gelinlik fiyatlarımız 2 bin ile 5 bine kadar çıkabiliyor. Satılıklar da 2 bin 500'den 6 bine kadar değişiyor' diye konuştu. Bu yılın trendlerinden de bahseden Kart, gelinliklerin yanında dönemin olmazsa olmazı maske de ürettiklerini, gelinlerin maskelere büyük ilgi gösterdiğini belirterek 'Geçtiğimiz sene kabarık, prenses dediğimiz gelinlikler çok modaydı. Bu sene daha çok helen ve A kabarık istiyorlar. Çok aşırıya kaçmıyor kızlarımız artık. Sadelikten yanalar' dedi. HM

Editör: TE Bilisim