Biz bize genel kurul Siyah-Kırmızılı kulüpte başkanlık seçiminde gelenek yine değişmedi. Olağanüstü Seçimli Genel Kurulda liste çıkmadı. Başkan Mehmet Şimşek göreve devam etmek istese de liste yapma konusunda sıkıntı yaşandı. Liste çıkmadığı için Eskişehirspor'un başkanlık seçimi 12 Haziran Pazar gününe ertelendi. Eskişehirspor'un kongresine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un haricinde başka bir siyasi ismin katılmaması ise kongre üyeleri tarafından tepki topladı.

Başkan Şimşek, 'Biz bize genel kurul yapıyoruz' diyerek sitem etti. Yalvarırım yanımızda olun Şimşek kongrede delegelere seslendi. Şimşek, 'Öncelikle takımı kümedüşürdüğümüz için özür diliyoruz. Bir teşekkür etmek istiyorum. Ahmet Başal aramızda bize bu sene 1 milyon lira yardım etti. Şirketleşme konusunda girişimlerimiz var. Eskişehirspor A.Ş yapmak için çalışmaya başladık. Zaten kulübün bir şirketi var. Yalvarıyorum artık bu kulübün artık yanında olun. Biz normalde tekrar liste çıkartacaktık, mücadele edecektik ama görüyorsunuz Kazım başkandan kimse gelmedi. EASKF ödül göreni yapıyor. 3 milletvekili katılıyor. Biz durumu protesto ediyoruz ve liste çıkartmıyoruz' dedi.
Rakamlar açıklandı
Eskişehirspor'da dün Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde çoğunluk aranmaksızın Olağan Mali Genel Kurul yapıldı. 172 delegenin katıldığı genel kurulda borç 287 Milyon 359 Bin TL olarak açıklandı.

Yönetim ibra edildi
Eskişehirspor Kulübü'nde Olağan Mali Genel Kurul yapıldı. Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede kulübün borcu açıklandı. Siyah Kırmızılı kulübün borcu 287 milyon 359 bin olarak açıklandı. Kulübün mali raporu açıklanırken Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek ve yönetimi ibra edildi.
Borcun büyük kısmı futbol ailesine
Eskişehirspor'un en fazla borcu, 167 milyon 28 bin 109 TL ile futbol ailesine var. Bu borcun 130 milyonunu futbolculara olan borçlar oluşturuyor. Menajerlere 18 milyon TL borç varken teknik direktör ve teknik direktör yardımcılarına 9 milyon, kulüplere 8 milyon, antrenörlere ise 366 bin TL borç bulunuyor.
Yöneticilere borç 32 milyon TL
Es Es'in banka kredileri ve diğer mali borçlarının 20 milyon 795 bin TL, mevcut yönetime 1 milyon 363 bin 841 TL, eski yöneticilere 32 milyon 145 bin 82 TL, kulüp ve stat personeline borçlarının 5 milyon 900 bin TL, tedarikçilere borçlarının 21 milyon 213 bin 340 TL, vergi-SGK ve diğer yasal yükümlülüklerden borçlarının 38 milyon 914 bin TL olduğu açıklandı.

Çuhadar şirketleşmeye parantez açtı
Eskişehirspor'un eski yöneticilerden Nihat Çuhadar dünkü kongrede kürsüye çıkıp konuştu. Çuhadar, 'Kulübümüzün artık isim sponsorluğu konusunda girişim yapması lazım ya da şirketleşmesi gerekiyor. Eskişehirspor'da artık şirketleşme yapılması gerekiyor. Mali disiplinin oluşturulması ve bu konuda önemli girişimleri yapmak görevimiz. Evet, bunun eksileri ve artıları olabilir ama bunları iyi bir şekilde konuşup tartışmamız gerekiyor' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim