Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde yer alan ESO AKDEMİ'NİN tanıtımı yapıldı. 22-35 yaş arasındaki gençlere mesleki eğitimler vererek organize sanayide iş bulmalarını sağlayacak olan ESO AKADEMİ, en çok ihtiyaç duyulan nitelikli eleman yetiştirilmesi noktasında önemli bir görev üstlenecek.
BU GENÇLERİMİZİN MESELESİ
ESO AKADEMİ'nin Mekanik Atölyesi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Kesikbaş, 'Bugün bir basın tanıtımı yapmak istedik. Sebebi de şu: Son iki gündür kendi şirketimizde nitelikli elemanla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Eleman bulamıyoruz. Gençler de iş bulamıyorlar. Maalesef aynı platformda buluşamıyoruz. Eskişehir Sanayi Odası kısa adıyla ESO Akademi bütün makine yatırımları ve alt yapısını bugün itibariyle tamamlamış durumda ve eylül ayının ilk haftasında da eğitimlerine başlayacak. Bunun amacı şu değil: Vay Celalettin çok güzel bir iş yapmış, Sanayi Odası aferin çok güzel bir iş yapmış böyle çok laflara, sözlere ihtiyaç da duymuyoruz. Sadece şunu çok anlamlı buluyoruz. Eskişehir'de 900 bin insan ve potansiyel olarak iş arayan, işsizlik yaşayan, mesleksizlik çeken çok fazla gencimiz var. Sizlerden en önemli ricamı şu: lütfen bu gençlere duyurun. Onlara söyleyin, deyin ki böyle bir merkez açıldı. Bu neticede bir memleket meselesi. Bu bir Eskişehir meselesi. Bu gençlerimizin meselesi. Eskişehir'in köyünden, kasabasından, şehir merkezinden, mahallesine kadar bütün anne babaların, gençlerin duyması gerekli olan bir proje olduğu için; bu toplantı emin olun şu ana kadar ki yapmış olduğumuz bütün toplantıların çok daha üstesinde' diye konuştu.

NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞECEK

Nitelikli eleman yetiştirme noktasında Eskişehir Sanayi Odası seçimlerini kazandıklarında kendilerine hedef koyduklarını anlatan Kesikbaş, '2018'in nisan ayında biz Eskişehir Sanayi Odası seçimlerini kazandık. İki tane hedefimiz vardı. Biri ihracat diğeri de mesleki eğitim. İhracatta da rakamlar çok iyi gidiyor. Sanayi Odası olarak çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Ama bu mesleki eğitim tüylerimizi diken diken eden bir proje ve 2018'in ağustos ayında fizibilite çalışmalarını oluşturduk ve başvurularımız yapıldı. Çok kıymetli paydaşlarımız var BEBKA, İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Eskişehir Valiliğimizin ciddi destekleri oldu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi de bu projenin paydaşları' şeklinde konuştu.
İŞKUR İLE ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK
Devletin gençlere verdiği desteklerden gençleri yararlandırmak için çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Kesikbaş, 'Ekonomik anlamda da bu yola çıkarken hep kafamızda şunu söyledik: Evet dar bütçelerimiz var ama böyle bir projeyi mutlaka gerçekleştirmemiz lazım. Bu anlamda BEBKA'ya ayrıca teşekkür ediyorum. Projenin finansmanının yüzde 75'ini gerçekleştirdiler. 15 milyonu bulan bir proje. Ama bunun yüzde 25'ini Eskişehir Sanayi Odası, yüzde 75'ini de BEBKA sayesinde gerçekleştirdik. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz yaklaşık burada 3 bin metrekarelik alanı da bize tahsis etti. Orayı da modernize ettik. Paramızı da taşa toprağa gömmedik. Hazır mevcut durumları en iyi şekilde nasıl kullanabiliriz, bu kurumlarla ne kadar çok birlikte iş birliği ve kapsayıcılık içerisinde bunu yapabiliriz bunun çalışmasını gerçekleştirdik. Bundan sonra da İŞKUR'la çok ciddi çalışmalarımız başlayacak. Çünkü devletimizin önemli destekleri var. Gençlerimizi bu destekleri nasıl faydalandırırız işte şimdi onun hikayesini yazmaya başlayacağız' dedi.
GENÇLERE YATIRIM YAPACAĞIZ
Gençlere yatırım yapacaklarını belirten Kesikbaş, 'Gençlerimiz bizim temel varlıklarımız ve geleceğimizin de teminatı. Biz okullarımızda belki bir şeyi yanlış yapıyoruz. Bütün dünyaya baktığımız zaman yaratıcı zihniyete sahip gençlerle ülkeler yükseliyor. Yaratıcı fikirlere sahip gençlerimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda 22-35 yaş genç grubunu biz burası için hedef kitle olarak koyduk. İstiyoruz ki sorumlulukları gelişsin, olgunluk seviyesine gelsinler. Ve bu gençlerimize de yatırım yapalım. Onları üretime kazandıralım. İlla sanayi değil. Üretken insanlar haline getirelim. Ve 22-35 yaş seçerken de bu sorumluluğu bilerek, isteyerek kategorize ettik. Çünkü ülkemizin kaynakları kıt, hepimizin kaynakları kıt. Boşa da mazot yakmak istemiyoruz. Bu anlamda gerçekten bu erdem ve olgunluğa sahip gençlerimizi alıp bundan sonra sanayiye kazandıracağız. Burası gerçekten bir bilim yuvası olacak. Burası gerçekten bir akademi olacak. Bizim şu an tespit ettiğimiz 70'e yakın meslek grubu ile ilgili de çalışmalarımız tam bir akademi şeklinde gerçekleştireceğiz' ifadelerini kullandı. Kesikbaş'ın konuşmasının ardından Eskişehir Sanayi Odası Genel Sekreteri Volkan Günaydın tarafından ESO AKADEMİ ile ilgili kısa bir sunum yapıldı. Sunumdan sonra ise basın mensuplarıyla sınıflar gezildi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim