Partisinin haftalık Pazar toplantısında konuşan DP Mali İşler Başkanı Fevzi Yalçın, 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarının hala daha tartışıldığını belirterek 'Öncelikle 31 Mart'ta seçilen tüm başkanlara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu seçimin adil, dürüst ve eşit şartlarda yapıldığını söylemek mümkün değil. AKP'nin acımasız propaganda gücü karşısında hem mahalli hem ulusal basın aracılığıyla millette yarattıkları iki kutuplu seçim zorlaması kendilerine göre bir neticeye ulaştı. Türkiye'de insanlar istemediği bir partiye oy vermek zorunda bırakıldı' dedi.
İMKANLAR EŞİT DEĞİL
'Biz DP olarak ülkeye selamet getirmek, Türkiye'ye yeni kapı açmak, ülkenin imkanlarının eşit kullanılmasını sağlamak amacıyla seçimlere tek başımıza girdik' diyen Yalçın, 'Birçok yerde aday gösterme zorluğumuz oldu. Aldığımız sonuçlar istediğimiz neticelerde değil. YSK İl seçim kurulları şu anda kendilerini aklamış vasiyette değiller. Ülkenin herkese eşit olması gereken imkanları sunmamıştır. Sistem değişikliği ile birlikte tek bir adamın idaresine giren Türkiye'nin YSK, İl, ilçe seçim kurulları bir kişinin işaretine bakar hale geldi. Ülke bir an önce 1 Mart seçimlerini geride bırakıp asıl gündeme geri dönmelidir' diye konuştu.
PARTİLERE SESLENDİ
Ülkede yaşanan ekonomik kriz, işsizlik sorunu ve dış politikalara değinen Yalçın, 'AKP ve MHP hükümetlerine sesleniyorum: mecliste bu konularla ilgili toplantı yaparak tüm gerçekleri milletle paylaşmalarını istiyorum' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim