İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Merkez Bankası Eski Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ile İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcıları Can Pamir ve Yiğit Karakış, Eskişehir'e geldi. Sanayici ve esnafla bir araya gelmeden önce parti il binasında açıklama yapıldı Basın açıklamasına İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emre Ekmen, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu da katıldı.
GERÇEK SORUNLAR KONUŞULMUYOR
Gençlerin her geçen gün umutlarını yitirdiğini söyleyen İsmail Tatlıoğlu, '2018'de açlık sınırı altında olanlar 16 milyonmuş, 7.5 milyon eklenmiş. Bir Bulgaristan nüfusundan fazla eklenmiş. Gençlerin yüzde78'i Türkiye dışında yaşamak istiyorum diyor. Bu tartışılmıyor. Yüzde 86'sı parti referansı olmazsa iş bulmak imkansız diyor. Umutlarını yitirmiş durumdalar. Akşam TV'lerde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı kim olacak, şu parti kapatılsın mı kapatılmasın mı, Biden hangi pencereden baktı vs. Toplumun sorunlarının konuşulmadığı bir ülke var. Sayın Akşener ve İYİ Parti kendi insanıyla konuşup, kendi insanıyla halleşip, kendi inanıyla yürüyüp bunları siyasete aktarma derdinde' diye konuştu.
TÜRKİYE'NİN HAK ETTİĞİ BU DEĞİL
Ekonomi grubu olarak şehirleri dolaştıklarını belirten Tatlıoğlu, 'Bu nedenle de Eskişehir'deyiz. Eskişehir'de sanayicileri, esnafları dolaşacağız. Biz kendi düşüncelerimizi paylaşacağız ama onların gözünden Türkiye'yi, ekonomiyi dinleyeceğiz. Eskişehir çalışmamız var. Eskişehir ekonomisi ne durumda bunu paylaşacağız. Özellikle son beş yılda biraz geriye gelen Eskişehir var. Bir Eskişehir öngörümüz var. Bugün yaşadığımız Türkiye'nin gerçek potansiyeli değil. Türkiye'nin hak ettiği bir fotoğraf değil. Siyasal iklim değiştiğinde bir ay içinde bugün ki Türkiye ile o gün ki Türkiye siyahla beyaz gibi farklılaşacak. Çünkü Türkiye'nin bugün ki temel sorunu sahip olduğu siyasal iklim. Hiç kimse sahnede değil. Parasını alanlar kenara çekilmiş durumda. Çünkü kimseye güven verilmiyor' şeklinde konuştu.
2.5 YILDA DÜZELTECEĞİZ
İYİ Parti iktidarında ekonominin 2.5 yılda düzeleceğini anlatan Durmuş Yılmaz, 'İYİ Parti iktidarında değerler silsilesi tekrar hiyerarşisi oluşturulduğunda ve herkes bunun ne anlama geldiğini anladıktan sonra 2.5 yılda ekonomi ile ilgili büyüme patikasına ama değerler silsilesine de bir dönemlik iktidar döneminde doğru patikaya oturtacağımızı düşünüyorum. Yatırımcı şu an önünü göremiyor. Bu belirsizlik nedeniyle de yatırım yapmıyor' ifadelerini kullandı.
OYLARIMIZ YÜKSELİYOR
Türkiye'de oyu yükselen tek partinin İYİ Parti olduğuna dikkat çeken Arslan Kabukçuoğlu, 'İYİ Parti olarak Türkiye'nin her yerinde halkımızla biraraya geliyor. Şu anda bizim burada yaptığımız da bu. Bu reçeteyi alıp da layıkıyla uygulayan her devlet kalkınabilir. Anketler yapılmaya başladıktan bu tarafa Türkiye'de siyasi partiler yalnız siyasi partiler değil her türlü tüketici eğilimini anlamak için anketler yapılıyor. Türkiye'de oyu yükselen tek bir parti var bunun yanında yüzde 30 kararsız var. Biz Türkiye'de oyu yükselen tek parti olarak bu kararsızlara da talibiz. Eninde sonunda onların da bize oyları dönecektir. Hep birlikte çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim