Çocukların küçük yaşlarda temel gıda güvenliği konusunda bilinçlendirilerek sağlıklı nesillerin yetiştirilmesini hedefleyen Gıda Dedektifleri Uygulaması Eğitimi, Çamlıca Ticaret Odası İlköğretim Okulu, Tunalı İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Dumlupınar İlkokul ve İstiklal İlkokulu'nun katılımıyla Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonunda Gıda Güvenliği Derneği adına eğitmen Melih Özkilimci tarafından gerçekleştirildi.

İlkokul çağındaki çocuklara eğitimler yoluyla gıda güvenliği bilincini yaratmak ve onların alışveriş, yemek yeme vb. gıda güvenliğini ilgilendiren her aşamada bir dedektif gibi görev almalarını sağlayarak, küçük yaşlarda başlayacak olan farkındalığı yaratmak olan Gıda Dedektifleri eğitimi ardından sertifika alan çocuklar Carrefour'a giderek denetim gerçekleştirdi.

Tepebaşı Belediyesi'nin Gıda Güvenliği Derneği başlattığı uygulamaya şimdiye kadar 14 okul katılırken, 145 öğrenci Gıda Dedektifi olarak, 19 öğretmen de rehber olarak eğitim aldı. Öğrenciler 424 kantin, 496 restoran-lokanta, 623 market-bakkal, 534 pazaryeri denetimi yaptı.(HM)

Editör: TE Bilisim