Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından her hafta bünyesinde farklı meslek gruplarını bir araya getiren Genişletilmiş Meslek Komiteleri Toplantılarının 5'incisi Eskişehir'deki gıda sektörü üreticilerinin katılımıyla yapıldı. ESO'nun 3'üncü ve 4'üncü Grup Meslek Komitesi üyelerinin oluşturduğu gıda sektörü üreticileri toplantıda sorun ve önerileri mercek altına aldı.
SAYI ARTSIN
Toplantının açılışında konuşan ESO Başkanı Kesikbaş, sektörü değerlendireceklerini belirterek 'Şehrimizdeki gıda sektörü dördüncü büyük sektör. Çalışan sayısına göre sektörel dağılıma baktığımızda da ikinci sırada yer alıyor. Sektörümüzün gelişimi için çalışmalar yapmalıyız. Eskişehir'de Odamız üyesi de olan birçok önemli gıda markası var. Ancak bu sayıyı arttırmak zorundayız' diye konuştu.
ÜRETECEĞİZ
Üreticilerin karşılaştıkları problemlerin değerlendirilmesi gerektiğini belirten 3.Grup Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Özgür Yayla, 'Meslek komitelerinin etkin bir rolü üyelerimizden geri bildirim alıyor olmamızdır' diye konuştu. 4.Grup Meslek Komitesi Başkanı Özgür Özdemir de 'Her şartta üretmeye devam ediyoruz' dedi. Yapılan değerlendirme konuşmalarından sonra toplantıya katılan gıda üreticileri sektör içerisindeki sorun, ihtiyaç ve önerileri değerlendirdi. HM
Editör: TE Bilisim