Sizi 30 Mart 2014'e götürmek istiyorum. Mahmudiye Belediye Başkanı seçildiğinizde neler hissettiniz?

-Öncelikle Seçmenimizin büyük desteği ile de seçimi kazandık. Bize oy veren insanlarımıza teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bize oy vermemiş insanlarımıza yine teşekkür ediyoruz. Seçimi kazanmak bu duyguyu yaşamak çok farklıydı. İnsanın bir şeyleri başarması çok güzel bir duygu. Mahmudiye halkıma güveniyordum ve ilçemdeki vatandaşlarımızın bana güvendikleri için bu görevi layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Tabii ki seçimi kazandım ve seçimi kazandığım ilk günden beri mücadeleci ruhumla, kararlılığımla ve azimle ilçem için çalışmaya başladım.

Seçimler iptal edildikten sonra yapılacak seçimi bu kadar farklı kazanacağınızı düşünüyor muydunuz? Bu süreçte neler yaşadınız?

-İlk yapılan seçimlerde haksızlığa uğradım. Beni başkanlığa layık gören Mahmudiyeli hemşerilerim; senin başkanlığını haksız yere düşürdüler. Biz her zaman haklının, doğrunun, çalışkan insanın yanındayız. Bu defa fark atacaksın dediler. 8 Nisan-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında 1 ay görev yaptım. Ben haksızlığa uğradığımı biliyordum. Ben hemşerilerime güvendim ve tekrarlanan seçimlerde farklı kazanacağıma inanıyordum. Mahmudiye halkının bana verdiği yetkiyi onları utandırmadan, herkese eşit davranacağımın sözünü vererek yola çıktım. Hemşerilerime teşekkür ediyorum 2. Seçimde aldığım oyu % 100 artırarak çok farklı kazandım.

İl Genel Meclis Üyeliği mi yoksa Belediye Başkanlığı mı daha zor?

- Benim için idarecilik vasfı, birikimim ve tecrübem ile birleştiğinde zor tarafı her ikisinin de yoktur. İnsanlarımıza hizmet götürmekten mutluluk duyan bir yapıya sahibim.

Sizce Mahmudiye'nin en büyük sorunu ne?

- Mahmudiye'nin en büyük sorunu bu zamana kadar (kanalizasyon) alt yapının olmayışıydı. Büyükşehir Belediyemizin Mahmudiye ilçesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenileme çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. Bu sayede bu sorunda ortadan kalkacaktır.

Göreve seçildiğiniz günden bugüne yaptığınız projeler neler?

- Belediye hizmet binasının ve düğün salonunun baştan aşağı tadilatını yaptık. Çevre temizliğine önem veriyoruz bu kapsamında ilçe ve köylere çöp konteyneri aldık. Belediyeye yeni hizmet aracı, zabıta aracı, kamyonet, kepçe alarak araç filosunu güçlendirdik. İlçe merkezinde kaldırım peyzaj çalışmaları yaptık. Kültür etkinlikleri kapsamında uluslararası Mahmudiye Resim Çalıştayı yaptık. Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümünü göreve geldiğimden beri her yıl olmak üzere 2 kez yaptık. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni her zaman örnek alıyorum, 'bir Porsuk Çayı yaratacağım' diye söz vermiştim. Sözümüzü tutuyoruz ve kirli olan dere istediğimiz görselliğe ulaştı. En büyük hedeflerimden biri buydu. Seydi Suyu deresi ıslahı ve dere üzerindeki köprü yenilendi. Doğalgaz çalışmaları başladı ve süratle devam ediyor. En önemli projelerden biri olan kanalizasyon çalışmalarına başlandı. Kadınlar için el sanatları atölyesi ve kütüphane açtık. İlçe halkına sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında bağlama ve gitar kursu açtık. Kültür gezileri yapıldı. Mahmudiye Belediyesi'ne ait çevre yolundaki 334.718.m2 arsa 2000 yılında dönemin belediye başkanı tarafından satılmıştır. Bizim açtığımız tapu iptal davası sonucunda tekrar Mahmudiye Belediyesi'ne kazandırılmıştır.

Mahmudiye'nin geleceğine yönelik hedefleriniz neler?

-İlçemizde bulunan sıcak su kaynaklarını termal amaçlı kullanarak istihdam oluşturacağız. Böylece Mahmudiye'nin göç veren değil göç alan konuma gelmesini sağlamak istiyorum. Modern bir Mahmudiye hayal ediyorum ve bunun için çalışmalarımız devam ediyor. İlçeye yatırımcıları getirerek marka değerini yükseltmeyi planlıyoruz. İlçede sosyal aktiviteler pek fazla yapılmıyordu. Göreve geldikten sonra insanlara bu alanlarda fırsatlar sunduk, onların bu alanlarda gelişmesini sağlayacağız. Sosyal belediyecilik alanında güzel adımlar atacağız.

Yapmayı isteyip de bürokratik engellemeler nedeniyle yapamadığınız işler oldu mu?

-Evet oldu. Eskişehir kırsalındaki AKP'li Belediyelere 230 işçiyi çalıştırabilmeleri için ödenek ayıran İŞKUR, bu konuda CHP'li iki belediyeyi yok sayarak, ayrımcılık yaptı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında ilimiz kırsalındaki 10 ilçe belediyesinde 230 kişiyi altı ay süreli çalıştırılması için 2 milyon 787 bin 600 TL ödenek gönderdi. İşçiler belediyelerde çalışmaya başladı. Bu 10 ilçedeki belediye başkanlarının tamamımın AK Partili olması dikkat çekti. Başkanları CHP'li olan Han ve Mahmudiye ilçelerine TYP kapsamında işçi çalıştırabilmeleri için bir ödenek ayrılmadı. İŞKUR Belediye Başkanları CHP'li olan iki ilçeyi kapsam dışı bırakarak, büyük bir ayrımcılığa imza attı. İŞKUR Genel Müdürlüğü TYP kapsamında Alpu'da 20, Beylikova'da 30, Çifteler'de 25, Günyüzü'nde 20, İnönü'nde 20, Mihalgazi'de 20, Mihalıççık'ta 25, Sarıcakaya'da 20, Seyitgazi'de 25, Sivrihisar'da 25 kişiyi altı aylığına da olsa belediyelerde iş sahibi yaptı. Mahmudiye ve Han'daki işsiz gençler kapsam dışı bırakılarak onlara üvey evlat muamelesi yapıldı. Ayrıca Çevre Bakanlığı'na çöp toplama aracı ve vakumlu çöp süpürme aracı için 3 defa başvurmamıza rağmen siyasi olarak verilmemiştir. Oysa Mahmudiye Belediyesi de Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediyesidir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile diyaloglarınız nasıl? Yeterli destek alıyor musunuz?

-Yeni çıkan Büyükşehir yasasıyla ilçemiz Eskişehir'in mahallesi durumundadır. İl Özel İdareler kapandıktan sonra Mahalle- köy yolları, içme suyu, cenaze hizmetleri, ulaşım, Büyükşehir tarafından verilmektedir. Büyükşehir imkanları dahilinde ilçelere verdiği hizmetleri bizlere de vermektedir. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen hocamızdır. Türkiye'den ziyade Dünya'da örnek bir belediye başkanıdır. Her zaman kendisini örnek almışımdır. Hocamızın çizmiş olduğu yolda, bizler onu örnek alarak hem kişilik hem de belediyecilik anlamında ilerleyeceğiz.

CHP Yönetimleriyle ilişkileriniz nasıl?

-Ben Cumhuriyet ilke ve inkılaplarına bağlı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu partinin bir neferiyim. Parti örgütüne saygı duyan ve parti örgütünün çalışmalarına müdahale etmeyen kişiliğimle uyum içerisinde bölgemize hizmet götürmek, ülkemizin milli menfaatlerine ve misak-i milli sınırlarını sonuna kadar korumak ve kollamak için birlikte örgüt arkadaşlarımızla el ele kol kola vererek çalışıyoruz.

Size bazı isimler söyleyeceğim. Onlarla ilgili düşüncelerimiz tek kelime veya bir cümleyle söyleyebilir misiniz?

Yılmaz Büyükerşen: Eskişehir için büyük şans ve bilim adamı.

Ahmet Ataç: Babacan, sempatik ve yapıcı kişiliğe sahip.

Kazım Kurt: Sözü özü bir, azimli ve mücadeleci kişiliğe sahip.

Nabi Avcı: Tabi ki Eskişehir için Bakan olması iyi, Milli Eğitim Bakanlığında belki hedeflerine ulaşamadı ama Kültür ve Turizm Bakanlığında umut ediyorum başarılı olur.

Dündar Ünlü: İl genel meclis üyeliği döneminde arkadaşımdı.

Erdal Şanlı: Han ilçesine yenilik getiren, çalışkan, azimli kişiliğe sahip kardeşimdir.

Ahmet Yapıcı: İl Genel Meclis üyeliğimde Meclis Başkanımızdı.

Ayşe Güney: Geçmiş dönemde Mahmudiye Belediye Başkanı. Keşke Belediye Başkanlığı döneminde biraz daha gayretli olabilseydi.

Hobileriniz neler?

- Arkadaş ve dostlarımla bir araya gelip vakit geçirmek. Çalışmayı seviyorum. Yenilikçi olmak. Seyahat etmeyi seviyorum. Arabayla hız yapmayı seviyorum.

Sevdiğiniz yemekler hangileridir?

- Anadolu yemek kültürünü seviyorum. Yemek ayırımım yoktur yeter ki damak tadıma uygun olsun.

Eskişehir ve Mahmudiye halkına bir mesajınız var mı?

-Mahmudiye'yi çok seviyorum. Bölge insanıyla iç içeyiz ve onları iyi tanıyoruz.

Mahmudiye'yi yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmek için gece gündüz ekibimizle çalışmaktayız. İlçe halkının refahı için hizmete devam edeceğiz.

Modern bir Mahmudiye hayal ediyorum ve bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Kente yatırımcıları getirerek marka değerini yükseltmeyi planlıyoruz. Kentte sosyal aktiviteler pek fazla yapılmıyordu. Göreve geldikten sonra insanlara bu alanlarda fırsatlar sunduk, onların bu alanlarda gelişmesini sağlayacağız. Sosyal belediyecilik alanında güzel adımlar atacağız. İnsanların gönlünde yer almak, herkese eşit mesafede yaklaşmak ve kimsenin kalbini kırmamak. Yaptığım işlerde ve aldığım kararlarda bunları kılavuz edindim.

--------------------------------

İSHAK GÜNDOĞAN'IN AĞZINDAN ÖZGEÇMİŞİ

Mahmudiye İlçesi Türkmenmecidiye Köyünde 1961 yılında dünyaya geldim. İlkokulu Türkmenmecidiye köyü İlkokulu'nda bitirdim. Genç yaşta babam tarafından ailenin idari sorumluluğu bana verildi. Tarımla iştigal etmekteyim. Çiftçilik mesleğimi her zaman araştırarak modern ürün deseni çok olan yolu seçtim. Evli ve 4 çocuk babasıyım. 26Şubat 2001 tarihinde Mahmudiye Ziraat Odası Meclis başkanlığı görevine seçildim. Başkanlık görevimi 17.02.2011 tarihine kadar yürüttüm halen ziraat odası meclis kurulu üyeliğimi devam ettirmekteyim. 2004 yerel seçimlerinde Mahmudiye'den CHP İl Genel Meclis Üyesi seçildim. 2009 yerel seçimlerinde tekrar Mahmudiye'den CHP İl Genel Meclis Üyesi seçildim ve İl Genel Meclisindeki CHP Grup Başkan Vekilliği görevlerini yürüttüm. 2013 yılında CHP yerel yönetici eğitimine katıldım.30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde İlçe halkımın teveccühleri ile Mahmudiye İlçesi Belediye Başkanlığını kazandım.

Editör: TE Bilisim