İş makinelerinin sağladığı destekle güçlükle ayakta duran Barış Sitesi enkazından şu ana kadar 3 kişinin cansız bedeni çıkartıldı. Enkazdan sağ çıkan 3 kişiden 1'i olan ve 14 saat sonra kendisine ulaşılan 62 yaşındaki Emine Eren, depremde 10 yaşındaki torunu Çınar Eren ile eşi Ünal Eren'i kaybetti.

AĞLAYARAK YARDIM İSTEDİ

Babasını 4 yıl önce motosiklet kazasında kaybettikten sonra annesiyle birlikte dedesi ve babaannesiyle birlikte yaşamaya başlayan Çınar Eren, enkazın en küçük kurbanı oldu. Torununun elini bir an olsun bile bırakmayan Emine Eren, ekiplerin binaya yaklaştığını duyunca ağlayarak yardım istedi. Yaşlı kadının ağlama sesinin duyulması ve 1,5 saat süren çalışma sonucunda Emine Eren'i enkazdan çekip kurtaran Eskişehir Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekibi, babaannenin elinden sıyrılan küçük eli görünce büyük bir üzüntü yaşadı. Emine Eren'in ardından torunu ve birkaç metre ilerideki eşinin cansız bedeni çıkartıldı. 'Yavrum içeride kaldı. Ben onun elini hiç bırakmadım' diyerek gözyaşı döken yaşlı kadın, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

ÇOK RİSKLİ BİR BİNAYDI

İzmir'e gelir gelmez gönderildikleri binada 2'si sağ 6 kişiyi çıkardıklarını aktaran Eskişehir DAK üyesi Ercan Temel, 'Oradaki görevimizin ardından AFAD'ın talimatıyla Barış Sitesi'ne geldik. Dinleme ekipmanlarımızla dinlediğimizde bu bölgede bir ses aldık. Yoğunluğumuzu o yöne verdik. Bina da çok riskliydi. Binanın boşluğunu bulduktan sonra Emine teyzemize doğru yönelmeye başladık. Yaklaştıkça ses artıyordu. Yaklaşık bir saat 30 dakika sonra Emine teyzemizi sağ salim çıkardık. Torununun sürekli elini tuttuğunu söylemişti. Zaten biz de gördük. Maalesef torunu vefat etmişti. Torununu da 7 saat sonra çıkardık ve onun hemen yanında da eşi de vardı. Maalesef o da ölmüştü' dedi. İHA

Editör: TE Bilisim