Bölümü kazanan öğrenciler, bir yılı İngilizce hazırlık olmak üzere 5 sene eğitim görüyor. Daha sonra bölüme gelen öğrenciler, hazırlık aşamasının ardından yaklaşık iki yıl meteoroloji, matematik, fizik ve uçuş prensipleri gibi yer dersleri eğitimi alıyor. Kadın pilot adayları, söz konusu eğitimlerin ardından Cessna 172 tipi uçakla görerek şartlarda uçuş gerçekleştiriyor. TB 20 ve Beechcraft C90 tipi uçaklarla da aletli ve çift motorlu uçuşlarını tamamlayıp görev başlamaya hazırlanıyorlar.

'Uçmak, özgür ve güçlü hissettiriyor'

Bölümün 4'üncü sınıf öğrencilerinden Duygu Bayburt, 2010 yılında başladığı okulda 5 yıldır eğitimini sürdürdüğünü söyledi. Eğitimin 1,5 yılını meteoroloji, matematik, fizik ve uçuş prensipleri dersleriyle tamamladıklarını belirten Bayburt, şöyle devam etti: 'Ailem benimle gurur duyuyor. Bütün kadınlara pilot olmayı tavsiye ederim. Kadınlar bu meslekte azınlıkta. Bu sayının artmasını istiyorum. Uçmak, özgür ve güçlü hissettiriyor. Ait olmadığımız koşullarda teknoloji kullanarak tutunmaya çalışıyoruz.'

'Kadın pilot sayısı artmalı'

Bölümün 3'üncü sınıfından Elif Özdemir ise Türk Hava Kurumu kampına katıldığı yıllarda Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümünün varlığından haberdar olduğunu dile getirdi. Pilotluğun genellikle erkek işi olarak bilindiğini ancak kadınların da bu işi yapabileceğini gösterdiğini vurgulayan Özdemir, solo uçuşlarda farklı duygulara sahip olduğunu anlattı. Elif Nur Başar da 3'üncü sınıfta öğrenim gördüğünü ve çocukluk hayali olan pilotluğa kavuştuğunu belirtti. Babasının da özel bir havayolu şirketinde pilotluk yaptığı bilgisini veren Başar, 'Pilotluğa ilgim babamla başladı.. Kadın pilot sayısı artmalı' dedi. (AA)


Editör: TE Bilisim