Sümer, Türkiye Milli Parklar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, kamusal projeler için zemin etüdü ve uzun devreli gelişim planı şartlarının kaldırıldığını vurguladı.
Doç. Dr. Güner Sümer, 'Bundan böyle yapılan değişiklere göre İznik, Manyas, Sapanca, Yedigöller, Munzur, Kaz Dağları ve diğer göllerinde bulunduğu 41 park imara açıldı. Bundan böyle bu sulak ve yeşil göllerde artık inşaat yapılacak' dedi. Türkiye'de yeşil alanların yok edilmesi, betonlaşma serüveni ve ormanlar ile sulak alanların yok edilmesiyle hızlı bir iklim değişikliği sürecine girdiğini belirten Çevre Derneği Başkanı Sümer, şu ifadeleri kullandı:
'Porsuk Barajı'nda, Sapanca Gölü'nde ve diğer sulak alanlarda su seviyeleri yarıya düşmüştür, çünkü yağmur yağmamaktadır. Yağmur yağmamasının nedeni yeşil alanların ve ormanların yok edilmesinden ileri gelmektedir. Beton binalar üzerine ve çorak dağlık alanlara yağmur yağması beklenmemelidir. Ankara'da Atatürk Orman Çiftliğinde 1. Derece SİT alanı olmasına rağmen yasal değişiklikler yapılarak burada da şimdi Başbakanlık Sarayı inşa edilmektedir. '(İHA)

Editör: TE Bilisim