Eskişehir'le özdeşleşen, kentli veya kent dışından gelen turistlerin gözde etkinliklerinden biri olan Porsuk çayındaki gondol ve bot turları ölümcül koronavirüs nedeniyle bir süre ara verilmişti. Ancak ilkbahar aylarından başlayarak sonbaharına kadar yüzlerce turisti misafir eden bu gondol ve botlar duyurulan normalleşme süreci ile birlikte tekrar faaliyete geçti. Her turdan sonra dezenfekte olan ve sürekli temiz hava sirkülasyonu yapan botlar, misafirlerine oldukça steril bir ortam sunuyor.
YÜZDE 50 KAPASİTE
Uzun yıllardır Porsuk'ta bot kaptanı olarak çalışan ve yaşanan virüs nedeniyle ara verildiği süreçte mesleğini çok özlediği belirten Batur Avgın, 'Koronavirüs nedeniyle ortalama 3-3,5 aydır evde kapalı kaldık. Özlemişiz. Bundan sonrada inşallah bu virüs illetinden kurtuluruz. Misafirlerimiz gönül rahatlığı ile gelebilirler. Teknelerimizin bütün camları açık oluyor. Maskemizi takacağız, mesafemizi koruyacağız ve kişisel temizliğimize dikkat ettikten sonra inşallah bir şey olmaz' diye konuştu. Eskisi gibi botlar dolu taşımayacağı, tam kapasitesinin yüzde 50'sine kadar turist bindireceği de belirten Kaptan Avgın, tur fiyatlarında büyük yükseliş olmadığı de dile getirdi.

RAHAT BİNDİK
Uzun aradan sonra faaliyete başlayarak Porsuk'ta düzenlenen bot turuna katılan baba Gökhan Yiğit ve oğlu Çiner Yiğit, mutlu olduklarını dile getirerek kişisel temizliğine dikkat ederek gelen herkesi rahatlığı ile turlara katılabileceği belirtti. Gökhan Yiğit, 'Uzun aradan sonran turların açılması güzel bir şey Eskişehir'imiz açısından. Temizlik yapılması ve bu süreçte çocuklarımızı evden çıkarıp gezdirebilmemiz yönünden değişiklik oluyor. Eskişehir'in bu gondol ve kayık seferleri devam etmeli' diye aktardı. İHA
Editör: TE Bilisim