Maalesef yine yalnız
Es Es'te başkan Osman Taş, dün Esstore'da kameraların karşısına çıktı. 2 Ağustos'ta istifa ettiğini açıklayan Taş, dün görevinin başında olduğunu söyledi. 'Eskişehir'de Eskişehirli iş adamlarından hiçbir destek alamıyoruz' diyen Taş, 'Biz kaynağımızı artık yurt dışında arayacağız. Benim için çok üzücü bir durum ama maalesef başka bir şansımız yok. Ben göreve başladığımdan beri aynı şeyi söylüyorum. Eğer Eskişehirspor'a engel oluyorsam o yüzden dedim ki yolunu açayım birisi varsa gelsin Eskişehirspor'u kurtarsın... Birisi bu esnada ortaya çıkar. Yine gördük ki kimse yok. Maalesef ki Eskişehirspor yine yalnız bırakıldı' dedi.

Başkanlığa geri döndü
Taş, 'Başkanlığa geri döndünüz mü?' şeklindeki soruya ise, 'Evet, başkanlığa döndüm. Ben Cumartesi yapılan toplantıda geri geldiğimi belirttim' diyen Taş, şunları söyledi; 'Yönetici arkadaşlarımla bunu istişare ettik ve kesin olarak geri dönüyorum. Ben iyi gün dostu değilim ve zoru seven bir insanım bunu başından beri söylüyorum. Buraya kesinlikle kendim adına 1-2 aylık marka yapmak için gelmedim. Eskişehirsporlu olduğum için ve iyi bir taraftar olduğum için tabii ki geri dönüyorum. Çünkü ben gittikten sonra kimse gelmedi. Göz göre göre küme düşmesini istemiyorum' şeklinde cevap verdi.

Karar defterine işlenmedi
Siyah-Kırmızılı Yönetime geri döndüğünü söyleyen Taş, 'İstifam karar defterine işlenmedi. Yönetim iyi karşıladı zaten biz bir ayrım yaşamadık sürekli telefonlarla görüşüyorduk. O yüzden bir sorun yok. Benim yönetime sunduğum bir projem var. Yurt dışından iş adamlarını getirip Eskişehirspor'a destek amaçlı bir kadro kurup o kadrodan destek alıp yolumuza devam edeceğiz. Yönetimimiz devam edecek. Dışarıdan destekler alacağız' diye konuştu.

Sponsorumuz ETİ
'ETİ ile sponsorluk devam ediyor. Bunu Federasyon'a da bildirdik' diyen Taş şunları söyledi; 'Eskişehirspor Eskişehir'den ayrılmazsa Eti'de Eskişehirspor'dan ayrılamaz. Eti ailesi bizi destekliyor. Kendi sorunları olduğu için 1-2 ay sonra geleceklerini düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

İki hafta süre
Toko hakkında çıkan haberlerin doğru olduğunu belirten Taş, 'Toko'dan 2 hafta bir süre aldık. Avukatıyla ben görüştüm. Benden önce yönetici arkadaşlarımla görüşmüşler. FİFA'ya da yazımızı yazdık. Bunun tam detayını İstanbul'dan dönüşümde verebilirim. Hala 45-46 civarlarında dosyamız var' dedi.

Kulübün önünü açmak istedim
Taş, 'Eskişehirspor'un önünü açmak için gitmek istedim. Daha doğrusu gitmek istemedim. Sürekli aynı şeyi söylüyorum ama bugünden itibaren benden bu lafı bir daha duyamazsınız. Ben kesinlikle devam ediyorum. Gerekirse yurt dışında bulunan bütün bağlantılarımı kurup buraya getirip ve burada projeler üstünde çalışacağız. Eskişehirspor'u küme düşmemeye değil yukarıya oynamaya zorlarız' diye konuştu.

Bize engel olunmasın
Yurt dışındaki arkadaşlarıyla kaynak için görüşeceğini söyleyen Taş, 'Yapacağımız işlere bir engel olunmasın. Futbolculara 'Osman Taş geldi cebinde milyonlar var' diye bir algı yaratılıyor. Çaremizi Eskişehir'de bulamadıysak şehir dışında arayacağız. Benim yurt dışında iyi bağlantılarım var onları da kullanıp yolumuza bakacağız. Ben başka bir şey istemiyorum. Önemli olan şu 2 ay içinde çıkan dedikoduları var olmayan, doğru olmayan, şeyleri bir kapatalım artık. Biz bunları konuştukça daha kötüye gidiyoruz' dedi.

Maalesef Eskişehirspor yok oluyor
'Kulübün bir yere varmaması için insanlar ellerinden geleni yapıyor' diyen Taş, 'Bunu maalesef burada söyleyemiyorum çünkü Eskişehirspor'a daha fazla zarar verir. O yüzden her şeyin bir zamanı vardır. Zaman geldiği zaman gerekeni yapacağız. Bunun sözünü size vermiştim. O yüzden biz şimdi ki mevcut kadromuzla elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ve yapacağız. Dedikoduları bırakalım. Yönetimi bile dışarıdan karıştırmayı çalışıyorlar. Eskişehirspor yok oluyor' diye konuştu.

Şehir istesin borç biter
'Ak Parti Milletvekilleri ile bir girişiminiz oldu mu?' Sorusuna ise Taş şu cevabı verdi; 'Forma kampanyası yapmıştık. 3 bin isim alalım 3 bin lira yapalım dedik. Bu 9 milyon TL para yapar. Normalde Almanya'da bir kulüp bunu yaparsa veya Konyaspor yaparsa bu parayı 3 saat içinde toplarlardı. Tekrar siyasetten hariç söylüyorum insanlar isterlerse her sorunu çözerler. Bizim şu an mevcut olan borcumuzu Eskişehir halkı, siyasileri, sanayiciler ve vatandaşlar istesin borcumuz yarın biter.'

Güven problemi itirafı
Eskişehirspor'da güven problemi olduğunu söyleten Taş, 'Güven problemi tabii ki var. Geçmişe dayanıklı bir güven problemi diyebiliriz. Söylediğim gibi ben bunu kendi şahsıma algılamıştım ama bazen insanlara hak veriyorum. Dosyalara baktığınız zaman o kadar çok paralar girmiş ki ve bu insanlar bu paraların nereye gittiğini bile bilmiyor. O zaman da haklısınız diyorum ama konu Eskişehirspor. Her ne kadar haklı dahi olsanız destek olmanız gerekiyor diyorum' ifadelerini kullandı.

Sorun olsaydı Çapa olmazdı
Fuat Çapa ile aralarında sorunun olmadığını söyleyen Taş, 'Bir sorun olsaydı Fuat Çapa şu an burada olmazdı. Az önce söylediğim gibi bu gibi dedikoduları bırakalım artık. Herkes işine baksın artık hocanın bir görevi var ve görevini yapıyor. Bizim kendimize göre bir görevimiz var. Yani insanlar rahat çalışamadığı için bu tür problemler oluyor. Dünkü maçta Mehmet Özcan'a bakarsanız çocuğun kafasının nasıl karıştığını görürsünüz. Mehmet Özcan'ın kafasını haberler bulandırmış' dedi.
Editör: TE Bilisim