Kentsel dönüşüm sürecini kamuoyuna en doğru şekilde anlatmak için ilki 2013 yılında düzenlenen 'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Başarı ve Teşvik Ödülleri' bu yıl ikinci kez sahibini buldu.
ÖZVERİYLE ÇALIŞTIK
Özel bir jüri tarafından 2 ay süren yoğun değerlendirmeler sonucunda belirlenen sonuçlar ile Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Porsuk 1 ve Porsuk 2 projeleri 'En İyi Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi Geliştiren ve Uygulayan Belediye Ödülü' kategorisinde teşvik ödülü almaya layık görüldü. İstanbul'da Fairmont Quasar Hotel'de düzenlenen ödül törenine katılan Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Korhan Koyuncu, büyük bir özveriyle hazırladıkları projelerin ödül almasından mutluluk duyduklarını ifade etti.
CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Afet Riskli Alan Projesi'nin Danıştay tarafından iptali ile vatandaşların mağdur olduğunu belirten Başkan Büyükerşen, bu mağduriyeti gidermek ve Eskişehir'de yeni bir cazibe merkezi oluşturmak için bu projenin hazırlandığının altını çizdi. Büyükerşen 'Afet Riskli Alan Projesi için Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen her şeyi fazlasıyla yaptık. Danıştay'ın aldığı iptal kararı ile büyük üzüntü duysak da bu karar sonucunda mağdur olan bölgedeki vatandaşlarımızı düşünerek yeni bir proje hazırladık. Çukur Çarşı'dan Salhane Köprüsü yönüne doğru Porsuk Çayı'nın iki kıyısı boyunca yaya öncelikli alanlar ile yeşil alanların artacağı yeni bir cazibe merkezi ortaya çıksın istiyoruz' dedi.
YENİDEN İNŞA EDİLECEK
Projeden bahseden Büyükerşen, 'Proje içerisinde geçmiş yıllarda Halkevi olarak hizmet veren ancak parça parça satılan tarihi yapıyı yeniden inşa edeceğiz. Ekiplerimiz tarafından adil, uygulanabilir ve çağdaş bir kentsel dönüşüm projesi hazırlandığına inanıyorum. Zira İstanbul'da 'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde aldığımız 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Teşvik Ödülü' de bunun bir göstergesi. İnanıyorum ki belediye meclisimizden proje geçecek ve en kısa sürede mülk sahipleri ile anlaşarak o bölgeyi Eskişehir'in en gözde alanlarından biri haline getireceğiz' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim