Portre ve doğa resimleriyle ünlü sanatçı, 1986 yılında Papa Jean Paul II'nin portresini çizmek üzere Vatikan'a çağrıldı. 'Ustaya Saygı' isimli serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sanatçının 'Mutluluk' ve 'Horoz' isimli eserlerini çok beğendi. Büyükşehir Belediyesi, uluslararası üne sahip ressam Rasin Arsebük'ün 34. Kişisel Sergisini Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde açtı. Portrelerinde çizdiği iri ve canlı gözlerle tanınan 92 yaşındaki ressam Rasin Arsebük'ün 'Ustalara Saygı' sergisi 7 Aralık 2015 tarihine kadar açık kalacak.'Gözlerin Ressamı' Rasin Arsebük'ün sergisinin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptı.

İLETİŞİM GÖZLE BAŞLAR

92 yaşındaki sanatçının asistanı olan Hikmet Gülmez'den eserler hakkında bilgi alan Büyükerşen, en çok sanatçının 'Mutluluk' ve 'Horoz' isimli eserlerini beğendi.

Sergide 47 eserine yer verilen Rasin Arsebük, insan yüzünün insanın hayatının yansıması olduğuna inanıyor. Sanatçı portrelerinde siyah ağırlıklı soluk renkler kullanırken doğa figürlerinde canlı renklere yer veriyor. Doğal figürlerin kullanıldığı birkaç soyut tablosu canlı renkleri ve kurgusuyla sanatçının düşsel gücünün derinliğini gösteriyor. Portrelerinde figürleri zayıf, uzun saçlı, özellikle büyük ve canlı gözlerle çiziyor. Sanatçı gözlere önem vermesinin nedeni olarak, insanlar arasında iletişimin ilk olarak gözlerde başlamasını gösteriyor. Rasin Arsebük'ün resimleri arasında bulunan Atatürk portresi oldukça dikkat çekiyor. Portreye yandan bakılmasını isteyen sanatçının sergisi 7 Aralık 2015 tarihine kadar, Eskişehirli sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Editör: TE Bilisim