Parti binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'Geçtiğimiz cumartesi günü Kırka'da yaşayan vatandaşlar eylem yaptı. Seyitgazi'ye kadar olan yolun kimi yerde duble kimi yerde ulaşımı zora sokmayacak şekilde genişlikte. Ama Seyitgazi'den başlayarak Afyon yolundaki son köyümüz olan Gökbahçe'ye kadar olan bölgede yol kötü. Bu yol İç Anadolu'nun Ege'ye ve Akdeniz'e açılan yollardan biri. Başka yollar da var ama en kısa yol o. Bu yolun öncelikli yapılması lazım. Sadece bu yıl 50'yi aşkın kaza oldu. Bu da yolun bir anlamda ölüm yolu niteliğine taşıyor. Şimdi bakıyoruz sürekli yaptıkları yollarla övünen bir AK Parti iktidarı var. Sanki Eskişehir'i cezalandırırcasına Eskişehir'deki bu yollar dikkate alınmıyor' dedi.
TEK ÇİVİ ÇAKILMADI
Yerel seçimlerde başlayan Alpu yolunu hatırlatan Adar, 'Yerel seçimler öncesi Alpu, Mihalıççık, Beylikova yolu üzerinde benzer bir eylem yapılmıştı. O dönemde iktidar partisi milletvekilleri ve iktidar partisini destekleyen partinin milletvekili bu konuda sözler verdiler. O yolun yapımının bir süre sonra yapımına başlandı. O yolun bir seçim yatırımı olmadığını ispatlarlar diye düşünüyorduk. Ama Alpu yolunun bir kısmı bana göre ne amaçla yapıldığı belli olmayan yükseltilerle genişletilmeye başlanmış. Ama gördüğüm manzara şu ki o yol orada kalmış. Şimdi tüm iş makineler oradan çekilmiş. Bir sonraki seçime kadar oranın öyle kalacağını düşünüyorum' diye konuştu.
DİL SÜRÇMESİ
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın sözlerini de eleştiren Adar, 'AK Parti İl başkanı sürekli Eskişehir'e yaptıklarıyla ilgili bazı şeyler söylüyor. Yerelle ilgili yerel iktidar olan CHP'nin halkı maketlerle oyaladığını ve artık maket görmek istemediklerini icraat görmek istediklerini söylüyor. Herhalde dil sürçmesi diyorum. Çünkü yapılanları görmemek, yapılanların hangi anlama geldiğini bilmemek. Hele hele Eskişehir halkı tarafından son derece beğeniyle izlenen bu çalışmalar seçimlerde de oyla takdir edilerek CHP'li başkanları tekrar göreve getiriyor. O zaman yanlışlık AK Parti il başkanlığının. Gözlerini dört açmalı ve yapılanları dikkatle izlemeli. Yapılamayanlar da hükümet tarafından Eskişehir'e reva görülen davranıştan kaynaklanıyor' ifadelerini kullandı.
İNDİRİM YAPILSIN
Doğalgaz ve elektrik zamlarını eleştiren Adar, indirim yapılmasını talep etti. Adar, 'Doğalgaz bu kış cebimizi yakacak. Doğalgaz faturaları okunuyor. Gelen rakamlar insanların cebini yakacağı aşikar. Hükümete sesleniyorum eğer bizim maliyetlerimizi kurtarıyorsa indirime gidilmesinin zorunlu olduğunu düşünüyorum. Alpu'dan geliyorum. Alpu'da termik santral projesi mevcut. Yollarla ilgili yatırım yapılmazken santral için sondaj açılmasıyla ilgili madde koyuldu. Bu da santralden vazgeçilmediğini gösteriyor. Türkiye'nin şu an ürettiği elektrik 90 bin megabayt kullanılan 45 bin megabayt. Parasını ödediği ve kullanılmayan elektriğin fiyatını indirerek vatandaşa katkıda bulunulmalı. Elektrik fazlası varken bir termik santralde ısrar etmenin anlamı yok' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim