Kurban bayramından sonra satışların başladığını ancak havaların soğumasıyla tursu ve turşu suyuna ilginin daha da fazla arttığını belirten esnaf Güray Atalay, turşunun özellikle kış aylarında sulu yemeğin yanında iyi gittiğini anımsattı. Atalay turşu suyu ile ilgili olarak ise 'Turşu suyu 16 çeşit turşu suyundan oluşuyor. Turşu suyu da özellikle gribe karşı çok etkili. Özellikle halsizlik hisseden müşterilerimiz direk turşu suyuna yöneliyorlar' dedi.

İmalatlarının devam ettiğini ve 28 çeşit turşu satışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Atalay, muz, karpuz, kiraz, şeftali, armut gibi görsel turşuların yanında erik ve bamyadan da turşu yaptıklarını ve tadının lezzetli olduğunu vurguladı. Yıllarca sirke mi limon mu tartışmalarına son noktayı koyan Atalay, 'Turşuda sirke mutlaka olmak durumunda, sirke olmadan turşu kuramazsınız. Biber turşuları sirke ister. Sirkeyi daha çok biber turşularında kullanıyoruz. Ancak diğer çeşitlerde vatandaş sirke tadı almak istemediğinden olayı limon kullanılıyor' diye konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim