ETO Başkanı Metin Güler yaptığı yazılı açıklamada 'İSO Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021' sıralamasında yer alma başarısı gösteren Eskişehir'deki firmaları tebrik etti. Güler açıklamasında, Eskişehir merkezli firmalardan Eti, TUSAŞ Motor Sanayi, Renta Elektrikli Ev Aletleri ve Alp Havacılık'ın adını Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasına yazdırma başarısı gösterdiğini belirterek, firmaların bu başarısında pay sahibi olan yöneticilerden tüm çalışanlara kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.
Merkezi Eskişehir'de olmayan firmalar da sıralamada yer aldı
Eskişehir'de üretim tesisi olan ancak merkezi Eskişehir olmayan Arçelik, Ford Otosan, ETİ Maden İşletmeleri, Elvan Gıda, Şişecam, Yorglass, Pınar Süt Mamulleri, Çimsa, Modern Oluklu Mukkavva'nın da Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer aldığını belirten Güler, bu firmaları da başarısından dolayı kutladı.
Şehrin ekonomisi ticaretiyle sanayisiyle turizmiyle bir bütündür
Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında Eskişehir'den daha çok firma olmasının önemine değinen ETO Başkanı Metin Güler, sıralamadaki Eskişehir firmalarının artmasının aynı zamanda şehrimizdeki istihdamın, refahın, yüksek gelirin de artması anlamına geldiğini kaydetti. Eskişehir ekonomisinin ticaretiyle, tarımıyla, turizmiyle, sanayisiyle bir bütün olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, şehir ekonomisindeki tüm bu unsurların aynı anda gelişmesinin şehri çok daha yükseğe taşıyacağının altını çizdi.
Editör: TE Bilisim