Çomaklı da eşlik etti
Anadolu Üniversitesi (AÜ) işbirliği ile Eskişehir'de eğitimlere başlayan Tazelenme Üniversitesi'nin yeni öğrencileri kampüs içinde yürüyüş ve egzersiz yaptı. 3 Ekim Perşembe günü Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi önünde toplanan öğrencilere Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı da eşlik etti. Öğrencilerle beraber ısınma hareketleri yapan Rektör Çomaklı, onlarla birlikte futbol sahasına kadar yürüdü. Etkinlik burada yapılan antrenmanın ardından sona erdi.

Toplumsal açıdan önemli
Rektör Çomaklı, 'Dersleri geçtiğimiz Salı günü başlayan Tazelenme Üniversitesi'nde belli bir yaşın üzerinde insanlara yardımcı olmak maksadı ile destekleyici eğitimler veriliyor. Bu iş toplumsal açıdan önemli bir sorumluluk gerektiriyor, üniversite olarak bu sorumluluğa ortak olmayı istedik. 60 yaş üzeri bireylerimizin farklı eğitimlerle meziyetlerini arttırmayı hedefliyoruz. Bu iş birliği ile genç öğrencilerimizin de kampüsümüze gelen 60 yaş üzeri bireylerin tecrübelerinden faydalanacağını düşünüyoruz' dedi.

Tazelenerek yaşlanacağız
Tazelenme Üniversitesiyle ilgili görüşlerini dile getiren öğrenci İhsan Duran, 'Ben İstanbul'da yaşıyordum. Bu üniversiteyi duyunca Eskişehir'e yerleştim. Burada sadece üniversite okuyacağımı zannediyordum. Buranın ne kadar güzel olduğunu gördüm. Hocalar ve dersler çok güzel. Sadece ders görmüyoruz. Halk oyunları gibi çeşitli etkinliklere de katılıyoruz. Salı ve perşembeleri de güne sporla başlıyoruz. Burada tekrar dinçleştiğimi hissediyorum. Burada disipline girdik. Tazelenerek yaşlanacağız diye düşünüyorum' dedi.

Enerjik ve dinç hissediyoruz
Tazelenme Üniversitesi öğrencisi Hülya Gürler, 'Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha önceden Psikoloji dersi gördük. Egzersiz derslerimiz var. Bunun yanı sıra atölye derslerimiz var. Ben hayatımda hiç ne çekiç ne de vida kullanmadım. Burada onları kullanma fırsatım oldu. Bundan sonra da öğreneceklerimiz var. Eminim bize çok şey katacak. Bugün çok mutluyuz. Kendimizi çok enerjik ve çok dinç hissediyoruz. Gelecek sene için burayı birçok arkadaşımı da tavsiye ettim' ifadelerini kullandı.

Gönüllülük esasıyla
Tazelenme Üniversitesine geldiği için mutlu olduğunu belirten Zekiye Çomaklı, 'Ben fazlaca meşgalesi olan bir hanımım. Böyle bir şeye ihtiyacım olacağını düşünmemiştim. Burayı gelip 60 yaş üstü arkadaşları görünce çok farklı bir duyguya kapıldım. O kadar mutlular ki onların mutluluğu bize yansıdı. İki gündür hayata yeniden gelmiş gibi olduklarını söylüyorlar. Buraya gelen genç öğrencilerin arasında bizim de böyle olmamız çok mutlu ediyor. Bu üniversite bir gönüllük esasına dayanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim