Şehir Tiyatroları 2019-2020 sezonunu muhteşem bir müzikal ile açtı. Zülfü Livaneli'nin şarkılarından yola çıkarak hazırlanan 'Böyledir Bizim Sevdamız' adlı müzikal prömiyer oyunuyla Eskişehirlilerle buluştu.
Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası, 2019-2020 sezonunu muhteşem bir müzikal ile açtı. Büyük üstat Zülfü Livaneli'nin şarkılarından yola çıkılarak hazırlanan ve Türkiye'nin yakın tarihindeki toplumsal olayları konu alan müzikal seyircilerden tam not aldı. Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen prömiyere Eskişehirli sanatseverler büyük ilgi gösterirken, müzikali Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt birlikte izledi.
GURUR DUYUYORUM
Müzikalin sonunda tüm salon Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası'nın sanatçılarını ayakta alkışlarken, Başkan Büyükerşen sahneye çıkarak tüm oyuncuları tek tek kutladı. Büyükerşen yaptığı konuşmada Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası'nın bundan önce birbirinden önemli müzikaller icra ettiğini ancak bundan çok etkilendiğini belirtti. Büyükerşen 'Ülkemizin yakın tarihi bir müzikal ile ancak böyle güzel anlatılabilirdi. İzlerken yeri geldi güldük, yeri geldi hüzünlendik. Ben birbirinden başarılı bu çocuklarla gurur duyuyor, hepsini tek tek tebrik ediyorum. İyi ki varlar!' dedi.
BAKIŞ AÇISI YARATTIK
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ali Eyidoğan müzikalin sezon boyunca sanatseverlerle buluşmaya devam edeceğini belirterek '2018 Kasım ayından itibaren üstünde çalıştığım projede 'ötekileştirme' meselesi çıkış noktamız oldu. Bu tema, hem Sayın Livaneli'nin kendi yaşam öyküsünü hem de Türkiye'nin yakın tarihine damgasını vuran toplumsal olayları yorumlayışıma rehber oldu. Seyircimizin hafızasını tazelerken, Zülfü Livaneli'nin o çok sevdiğimiz şarkılarını da bu pencereden söyleyerek yeni bir bakış açısı yarattığımızı umuyorum' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim