16-18 Şubat arasında Kütahya Yolu Hizmet Kampüsü toplantı salonunda düzenlenen ve 3 gün süren eğitimin açılışını İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Murat Eren gerçekleştirdi. Eğitimin son günü katılımcılara sertifikaları İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş tarafından verildi.
DETAYLI BİLGİ VERİLDİ
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ahmet Altıkat'ın da yer aldığı eğitime ilçe ve şube müdürlüklerinde ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim olarak görev yapan 28 teknik personel katıldı. Eğitimde Ziraat Mühendisi Muazzez Günay tarafından birçok konuda detaylı bilgi verildi. Sertifikaları teslim eden İl Müdürü Gümüş, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasında iyi tarım uygulamaları ürünlerinin önemi ve özellikle satış yerlerinin etkin denetimine vurgu yaptı.
5 ÇİFTÇİYE PROJE BELGESİ
Programda Eskişehir'de 2015 yılından beri uygulanmakta olan 'İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' kapsamında 2021 yılında demonstrasyon çalışmalarına katılarak sertifika almaya hak kazanan Eskişehirli 5 çiftçinin belgeleri de teslim edildi.
Editör: TE Bilisim