Kristal-İş Şube Başkanı Erdal Akyazı, ikinci kez görevden alınması ile ilgili sendika binası önünde açıklama yaptı. Akyazı'ya Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da destek verdi. Bina önünde toplanan işçiler 'Erdal Akyazı yalnız değildir, Hak Hukuk Adalet' diye sloganlar atarak Akyazı'nın yanında olduklarını belirtti. Akyazı, 'Eskişehir kamuoyununda malumları olduğu üzere; Aralık 2019 tarihinde Eskişehir Şube Yönetim Kurulumuz, Eskişehir şubemize bağlı işyerlerinde çalışan işçi arkadaşlarımızın yazılı talebi üzerine olağan genel kurul kararı almış idi. Eskişehir işçisine genel merkez genel kurulundan önce seçim sandığı koyma talep ve irademiz ve bu konuda mutabakat arama çabalarımız malesefki Genel Başkan ve güdümünde bulunan yetkililer tarafından fiilen ve alenen engellenmiş, hatta şube başkan ve yöneticilerimiz sözde disiplin kurulu ve genel merkez yönetimi tarafından işten el çektirilmişti. Akabinde, başvurumuz üzerine bu yersiz ve hukuksuz karar Mahkemeler tarafından yürütmesi durdurularak görevimize iade edilmişti' ifadelerini kullandı.

GÖNDERİLEN YAZIDA İMZA YOK

Akyazı, yaşanan süreci şöyle anlattı: 'Bunun üzerine Eskişehir işçisinin seçim talebini bastırmak, gür sesini susturmak için atılan bütün adımlar Eskişehir işçisinin direnciyle savuşturulmuş, esasen kendisi de demokratik bir kuruluş olan sendikamızın genel yönetiminden demokrasinin olmazsa olmazı seçimli olağan genel kurul konusunda talepkar olmuştur. En son Şube Yönetim Kurulumuz 06/07/2020 tarihinde olağan genel kurulu oluşturacak delegeleri belirlemek için delege seçimlerini yapma kararı aldı. Aynı gün saat 16:30 da işyerlerinin ilan panosuna seçim tarihlerini asmaya gittiğimizde; Genel merkez yönetim kurulu adına saat 16:45 te şube binamıza ve işyerlerinin ilan panolarına, Şube başkanı olarak benim, Yönetim kurulu üyemiz Kürşat Bıyık'ın ve 4 işçi arkadaşımızın daha disiplin kurulu marifetiyle üyeliklerimizin askıya alınarak, ihraç istemiyle Genel kurula sevkedildiğimizi, ayrıca Şube başkanı olarak benim ve Kürşat Bıyık'ın da işten el çektirildiğimiz belirten bir yazıyla karşılaştık. Yazı bizim sendikamızda en az iki yönetim kurulu üyemizin imzası ile yazılır. Ne gariptir ki bu yazıda hiç bir imza yok sadece 'Kristal-iş sendikası genel yönetim kurulu ibaresi var. Sendikanın 'Tek adam' tarafından nasıl yönetildiğini görmek isteyenler için kaçırılmaz bir fırsattır bu' Akyazı, 'Eskişehir işçisinin temsil hakkını elinden almak istiyorlar. Tekrar biz mahkemeye müracaat ettik, görevimize iade talebinde bulunduk. Temsil hakkımızı elimizden alamazlar, biz mücadelemize devam edeceğiz' dedi.

BAĞIMSIZLIĞIN ÖNEMLİ KURULUŞLARI

Akyazı'ya destek olan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, 'Gerçekten Erdal Başkan ve ekibi, sendika üyeleriyle beraber Paşabahçe ve onun yan fabrikalarıyla beraber çok başarılı işler yapıyor. Bugüne kadar Paşabahçe'den Erdal Başkan ve işçilerden hiçbir şikayet geldi mi, yok. Bu tamamen yukarının mücadelesiyle ilgili. Erdal Akyazı ve ekibinin burada güçlenmesi onları rahatsız ediyor. Çünkü tarafsız seçim içinde Erdal Başkanın neler yapabileceğini tahmin ediyorlar ve biliyorlar. Onun için önünü kesmeye çalışıyorlar. Bu üzüntü verici. Sendikalar demokrasinin önemli kuruluşlarıdır ve bağımsızlığın önemli kuruluşlarıdır. Ama maalesef sendikalarda böyle hukuksuzluk yapılırsa, biz vatandaşlar olarak üzülüyoruz. Zaten çok sayıda hukuksuzluk Türkiye'de kol geziyor. Bir de sendikalar eklenirse Türkiye'nin işi çıkmaza girer. Başkanımıza ve arkadaşlarımıza bu konuda başarılar diliyorum' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim