CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Hamamyolu Projesine değinerek, 'Odunpazarı Belediyesi 2,5 yılda onların 10 yılda yapamadıklarını yaptı. AKP'lilerde bunun telaşı var. Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerimiz hizmetleriyle anılıyor. Eskişehir halkı bizim belediye başkanlarımıza güveniyor' dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin haftalık pazar toplantısına Milletvekili Utku Çakırözer, İl Başkanı Sinan Özkar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ve birçok partili katıldı. Toplantı öncesi Sinan Özkar, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt'un birlikte partililerle sohbet ettiği pazar toplantısının gündeminde yeni anayasa değişikliği vardı.
KİM OLURSA OLSUN ONAY VERMEYİZ
Toplantıda konuşan Sinan Özkar, AK Parti iktidarını sert bir dille eleştirerek, AK Parti iktidarının yeni anayasayı vatandaşa dayattığını söyledi. Söz konusu anayasa değişikliğini ve başkanlık sistemini kim getirirse getirsin karşı duracaklarını belirten Özkar, 'Bir kişinin isteği üzerine anayasa değişmez. Hiç kimseye hiçbir durumda bu kadar yetki verilmez. Milletin iradesi kimsenin tekelinde değildir. Kim olursa olsun, bizim genel başkanımız dahi olsa biz böyle bir sisteme, tek adam diktatörlüğüne onay vermeyiz' dedi.
MİLLET YETKİYİ KİME VERECEĞİNİ BİLİR
Meclis'ten anayasa değişikliğinin çıkması halinde sokak sokak gezip gerçekleri anlatacaklarını ifade eden Özkar, 'Meclis'ten geçmesi halinde ben vatandaşların hayır diyeceğine gönülden inanıyorum. Bu millet, yetkiyi kime vereceğini bilir. Millet ret oyu verecektir ve demokrasiyi yaşatmaya devam edecektir' dedi.
HALK BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA GÜVENİYOR
Hamamyolu projesi hakkında da konuşan Özkar, 'Kendi dönemlerinde yapılmayan işleri bizim belediyelerimiz yapıyor. Odunpazarı Belediyesi 2,5 yılda onların 10 yılda yapamadıklarını yaptı. AKP'lilerde bunun telaşı var. Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerimiz hizmetleriyle anılıyor. Eskişehir halkı bizim belediye başkanlarımıza güveniyor. Yeşilin ne olduğunu gelip belediyelerimizin yaptığı parklara bakarak görsünler. Hamamyolu'ndaki ağaçlar kesilmedi, o ağaçlar sökülerek uygun yerlere nakledildi. Uydurma açıklamalar yapıyorlar' dedi.
ÖNCE HAYIR, SONRA İKTİDAR!
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'nün 'Referandumun startını Mihalgazi'den verdik' açıklamasını eleştiren Özkar, 'AK Parti Mihalgazi İlçe Başkanı ve Mihalgazi Belediyesi birbirine girdi. İlçe Başkanı istifa etti. İllüzyonda üzerlerine yok. Önce ilçe başkanı bulsunlar' dedi. AK Parti'nin yakında iktidarı kaybedeceğine inandıklarını söyleyen Özkar, son olarak şunları söyledi: 'Partili arkadaşlarımızla birlikte mücadele edeceğiz. Önce hayır, sonra iktidar!'
CHP MECLİS'TE DİRENİYOR
Özkar'dan sonra konuşan CHP Milletvekili Utku Çakırözer ise Meclis'te yaptıkları çalışmalardan ve yeni anayasa teklifine karşı gösterdikleri mücadeleden bahsetti. Çakırözer, 'Meclis'te net bir şekilde hayır diyoruz. CHP Meclis'te direniyor. Sorgulanamayan, mutlak otoriter bir rejim getirmek isteniyor. Bu 21'inci Yüzyılın Türkiye'sine yakışmıyor. Yapılmak istenen Atatürk'ün saraydan alıp millete verdiği yetkiyi tekrar saraya vermek. Sonuna kadar direneceğiz. Meclis'ten geçmeyeceğini umut ediyorum. Olur da geçerse, sokak sokak doğruyu, gerçeği anlatacağı. Bu güç bizde var' dedi.
KAPI KAPI GEZERİZ
Kapı kapı, şahıs şahıs gezip insanlara gerçekleri insanların hayatına dokunacak şekilde anlatılması gerektiğini ifade eden Ahmet Ataç, 'Halka dokunur şekilde yeni anayasa değişikliğini anlatmalıyız. Kimi insanın rejim umurunda değil. Ama doların yükseldiğini, cebindeki paranın değer kaybettiğini, işsizliği, ekonominin içinde bulunduğu durumu anlatıp insanlara hayatlarına dokunur şekilde ifade etmeliyiz' dedi.
BİZ İŞ YAPIYORUZ
Dündar Ünlü'nün, 'Kazım Kurt Pazar toplantısında siyaset yapacağına belediyede iş yapsın' sözlerini eleştiren Başkan Kurt, 'Pazar günü partide siyaset yapacağım, Çarşamba günü de belediye de siyaset yapacağım. Yerelde biz rahatsızlık veriyoruz. Çünkü iş yapıyoruz. Bizde önce yapılmayan işleri kurcalıyoruz. O yüzden bizimle uğraşıyorlar' dedi.
TOKİ VE AKP SINIFTA KALDI
Eskişehir'de TOKİ ve AK Parti'nin sınıfta kaldığını söyleyen Başkan Kurt, 'AKP Karapınarlılara cami ve okul müjdesi verdi. Oysa bu cami ve okul 5 yıl önce yapılması gereken projelerdi. Maalesef insanlara bunu müjde olarak sunuyorlar. Beş yıldır insanlar Huzur'da, Erenköy'de, Gündoğdu'da evlerine çivi çakamıyorlar. Oralarda yaşayan insanlara da müjde versinler o zaman. Yoksa 2'nci etap TOKİ buraları gözden mi çıkardı?' dedi.
24 SAAT SİYASET YAPACAĞIM
24 saat boyunca tüm gücünü kullanarak başkanlığa hayır diyeceğini belirten Başkan Kurt, 'Bu anayasanın geçmemesi için çalışacağım. Tüm gücümü kullanacağım ve gerekirse 24 saat politika yapacağım' dedi. HM
Editör: TE Bilisim