71 Evler Mahallesi'nde kurulmak istenen açık Pazar tartışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz cumartesi günü Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, pazarın açılacağı Hızırer Sokak'a giderek, vatandaşları ve tezgah açan pazarcıları ziyaret etti. Başkan Kurt, ziyaret esnasında, pazarın mutlaka açılacağını, açılmadığı taktirde ise belediye olarak vatandaşa kendilerinin satış yapacağını ifade etti.
BİZ KİMSEYİ TEHDİT ETMEDİK
Eskişehir Pazarcılar Odası'nın pazarcıları tezgah açmamaları konusunda tehdit ettiğine ilişkin çıkan haberlerin doğru olmadığını söyleyen Mehmet Çiçek, 'Biz hiç kimseyi tehdit etmeyiz. Biz hiçbir zaman yasaya karşı gelen biri değiliz. 71 Evler Mahallesi'ne pazar kurulsun istiyoruz. Ama biz kapalı pazar istiyoruz. Belediye meclisinden geçti ama biz mahkemeye verdik. Mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz. Odunpazarı Belediye Başkanı bayram öncesi 71 Evler Mahallesi'nde açmayı düşündüğü sokak pazarı ile ilgili müracaat işlemlerini kendine göre başlattı. Oysa 12 Temmuz 2012 tarihi pazar yerleri hakkında yönetmeliğe aykırı olması nedeniyle pazarın kurulmasına hukuksal olarak itiraz edilmiş olup mahkeme süreci devam etmektedir. OdunpazarıBelediyesi mahkemenin sonuçlanmasını beklememiştir. Sayın Odunpazarı Belediye Başkanımızın kendisi hukukçudur. Yasa ve yönetmelikleri daha iyi takip eden kişidir' diye konuştu.
KAPALI PAZAR YERİ İSTİYORUZ
Kapalı Pazar yeri istediklerini ifade den Çiçek, 'Biz karşı çıkmadık pazar kurulmasına. Biz kapalı olsun istiyoruz. Üreticiler birliği başkanlarımız ile beraber Odunpazarı Belediyesi ile görüştük. Açık pazarlar 2012 yılından önce kurulan pazarlar. Zaten bütün açık pazarların 2012'den sonra kapatılması gerekiyor. Açık pazarlara zaten yasa müsaade etmiyor. Geçici adı altında açık pazar kurmaya çalışıyorlar. Biz kapalı pazarı sonra yapacağız diyor. İstimlak ettiği yer yok şu anda. Keşke pazara çıkmayanların tezgahını iptal etse. Biz de ona karşı değiliz. 71 Evler'e yazılan arkadaşlarımıza biz hiçbir zaman çıkmayın demedik. Çıkan çıksın, çıkmayanların yerini iptal etsin' şeklinde konuştu.
BELEDİYE SATIŞ YAPAMAZ
Belediyenin halk ile esnafı karşı karşıya getirdiğini belirten Çiçek, 'Odunpazarı Belediyesi'nin sosyal belediyeciliği bu mu yani? Halkı, bizi, esnafı, odaları tehdit ederek mal satma yetkisi yok ki. Bedava satabilir, parayla satamaz ki. Cumhurbaşkanımız da zamanında tanzim diye bunu yapmaya çalıştı. O başaramadı. Bizim mesleğimizi biz yaparız. Herkes mesleğini yapsın. Biz kesinlikle Odunpazarı Belediyesi'ne karşı değiliz. Halka bedava dağıtabilir ona karşı değiliz. Ama tehdit ederek, 71 Evler Mahallesi'nde kendim satarım demesine biz katılmıyoruz. Gerçekten üzücü haber. Biz Kazım Kurt'un bu yanlıştan dönüp masanın başına oturup kapalı pazar yerinin yapılmasına başlamasını istiyoruz. Esnafla halkı karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Buna üzülüyoruz. 71 Evler kapalı pazar yerini Emek'teki kapalı pazar yerinin karşısına yapsın. Hiç fark etmez. Sıkıntı yok. Herkes rızkını alır. 71 Evler de bizim mahallemiz. Halk ile karşı karşıya getirmesi üzüyor bizi' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim