Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Han ilçesinin içinde bulunduğu durumun yılların ihmalinden kaynaklandığını belirterek başladığı konuşmasında, 'bu topraklarda dünyanın ilk büyük medeniyeti sayılan Frigler yaşamış. Onlardan kalan o dünya sizin topraklarınızın altında. Aslında sizler çok büyük bir hazinenin üzerinde yaşıyorsunuz' dedi.
Arkeolojik çalışmaların ayrı bir uzmanlık ve sabır gerektiğini anlatan Büyükerşen, 'öncelikle Han ilçemizin bu tarihsel değerinin hem ülkeye hem dünyaya çok iyi anlatılması gerekiyor. Bunun iyi anlatılması, şu anda var olan, toprak üzerindeki tarihi eserler bile bu bölgeye turist akınına yol açar. Ama görebildiğim kadarıyla bu konuda çok çalışmak gerekiyor' dedi.
Han'ın sahip olduğu bu değerlere karşın Türkiye'deki toplam ilçelerin gelişmişlik sıralamasına bakıldığında 619 ilçe arasında son sırada bulunduğunu belirten Büyükerşen, 'bunu ben söylemiyorum. Bunu devletin yetkili kurumları söylüyor. Sizler bu durumdan memnun musunuz? Bugüne kadar belediye başkanlığında iktidar partisine oy verdiniz. Ancak gördüğüm kadarıyla onlar size hiçbir şey vermemiş. Bu sefer oyunuzu CHP'ye istiyorum. Bana oy verecekseniz eğer buradaki adayımız Erdal Şanlı'ya da oy vermenizi istiyorum. Çünkü Han'ın bugünkü durumunu değiştireceksek, burada Han'da benimle birlikte uyum içinde çalışacak belediye başkanı ve meclis üyelerine ihtiyaç var. Bunu sakın unutmayın' dedi.
Han Belediye Başkan adayı Erdal Şanlı da yaptığı konuşmada, Han'ın bugünkü halinden hiçbir Hanlı'nın memnun olmasının mümkün olmadığını belirterek, 'İşte Eskişehir'in ne durumdan ne duruma geldiği ortada. Bu büyük değişimi yaratan kişi de Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen burada. Bütün dünyanın takdir ettiği, kıymetini çok iyi bildiği bir isim. O'nunla birlikte ilçemizi bu halden kurtarıp, burayı tarihiyle, doğasıyla turizme açıp, Eskişehir'de olduğu gibi ilçemizde ve köylerimizde gereken atılımı yapmak için 30 Mart akşamını bekliyoruz' diye konuştu. (HM)

Editör: TE Bilisim