MAHALLENİN KÜNYESİ

Mahallenin Adı: Hacıseyit Mahallesi

Mahallenin Nüfusu: 5 bin

Seçmen Sayısı: 2 bin 762

Sokak Sayısı:13

Muhtar: Münir Çorakbaş



Bu hafta Muhtarlar Konuşuyor'a konuk olan Hacıseyit Mahalle Muhtarı Münir Çorakbaş, Hatboyu'nun kenarında kalan mahallesinin sorunlarını gazetemize anlattı. Mahallesinin birçok sorunun çözüldüğünü ve merkezde olmanın avantajını taşıdıklarını anlatan Çorakbaş, Hatboyu Parkı'nın hala tam olarak bitmediğini düşündüğünü, güzel bir açılışla daha canlı ve renkli bir yer olabileceğini savundu.

Hem Muhtar Çorakbaş hem de Hatboyu'ndaki vatandaşlarla konuştuğumuzda Hatboyu'nun hala eksiklerinin olduğunu anlatıyorlar. Özellikle vatandaşlar Hatboyu'nun kendi kaderine terk edildiğini söylüyor. Hatboyu'ndaki güvenlik sorununa değinen vatandaşlar, 'Özellikle akşamları burada kavga gürültü oluyor. Alkol, uyuşturucu madde alanlar geliyor' dedi.


HATBOYU'NA AÇILIŞ YAPILMADI
Hatboyu'nun durumu yazın belli olacak. Temizliğini belediye mi yapacak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) mi yapacak belli değil henüz. Bekçisi kimler tarafından tutulacak o da belli değil. Aslında tam bitmiş değil Hatboyu. Buranın açılışı yapılmadığı için sıkıntı buradan da kaynaklanıyor bence.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMALI
Güvenlik olmayınca belirli sıkıntılar da oluyor tabi. Tahrip edenler oluyor mesela parkı. Ya da kavga edenler, vatandaşı huzursuz edenler. TCDD buraya ilerleyen süreçte güvenlik görevlisi koyar diye düşünüyoruz.

KULÜBELER CAFEYE DÖNÜŞSE…
TCDD'nin buraya güvenlik görevlisi koyması Hatboyu'nun daha uzun süre ayakta kalabilmesi için de önemli. Mesela Hatboyu üzerinde kulübeler var. Oralar çay kahve içmek için düzenlenen yerler olsa daha canlı gözükür hem de daha güvenli bir yer olur Hatboyu. Vatandaşların da bu yönde talepleri var. Projeyi bilmediğimiz için ileride ne olur tabi bilmiyoruz. Yine yetkililer karar verecek.

HATBOYU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Zaten Hatboyu yeni yeni düzene giriyor. TCDD tam teslim almamış henüz. İnşallah teslim alır da açılışı yapılır Hatboyu ile ilgili sorunlar biter. Bizim için önemli bir park. Ömerağa Mahallesi ile bağımız koparılmıştı. Hatboyu'nun bitmesi bu kesimi rahatlattı.

HATBOYU'NU ACELEYE GETİRDİLER
Gün içerisinde Hatboyu'nda vakit geçiren vatandaşlar da Hatboyu'nun içinde bulunduğu durumdan şikayetçi. Hatboyu'nun uzun süre yapılmayıp sonra bir anda aceleye getirilerek yapıldığını söyleyen vatandaşlar, 'Bakın hep beton. Hiç yeşil alan yok. Buraya diktikleri ağaçlar bile öldü, yetişmedi. Çünkü altı beton. Etrafa bakın hep toz, pislik. Yaptılar bitti sözde. Ama kimsenin buraya bir şey yaptığı yok aslında. Vatandaşı kandırmasınlar' diyor.

SAAT KULESİNDEN SONRA TEHLİKELİ
Yine akşamları Hatboyu'nun güvenli bir alan olmadığını da ifade eden vatandaşlar, 'Burada alkol alanlar oluyor, kavga edenler oluyor hatta uyuşturucu madde alıyorlar. Sonra da kavga ediyorlar. Bizler bunlardan rahatsızız. Bu parka güvenlik görevlisi verilmesi lazım. Saat kulesinden sonraki bölüm güvenli değil' dediler.

HATBOYU'NA CANLILIK, RENK LAZIM
Ayrıca boş kulübelerin kafeye dönüştürülmesini de isteyen vatandaşlar, 'Hatboyu'nun üzerine köylülerin ya da vatandaşların gelip satış yapacağı barakalar, yerler de yapılabilirdi' diyor. Köylülerin ürünlerini satabileceği yerlerin yapılmasının aynı şekilde Hatboyu'na canlılık katacağını da sözlerine ekliyorlar.

KAZDILAR SONRA ONARMADILAR
Mahallemizde fazla bir problem yok. Merkezde olduğumuz için birçok işlerimiz yapıldı. TT Net'in yaptığı kazı çalışmalarından kaynaklı ızgara yerleri kapanmadı. Asfaltlar, kaldırımlar kırıldı ama olduğu gibi kaldı. Kazdığı yerlerde sıkıntılar var. Kapatılması gecikti. Vatandaşlar da şikayetçi bu durumdan. Bozulan, tahrip edilen yerlerin onarılmasını istiyoruz.

SAĞLI SOLLU ARAÇLAR DOLU
Hacıseyit'te araç park edecek yer yok. Trafik sorunumuz var açıkçası. Artık araçlar için park alanı yapıldığında düzelecek. Mahallemizde hiç boş alan da yok. Yeşil alan bile yapılamıyor. Belediyenin de yapabileceği bir şey yok aslında bu konuda. Ama araçlar hep sokaklarda kaldırımlara park ediliyor. Sokakların her iki tarafı da park edilen araçlarla dolu.

BARAKA BİZE YAKIŞMIYOR
1991 yılından bu yana muhtarım. Tepebaşı bölgesinin en eski muhtarı benim. Ama muhtarlık binamızdan memnun değiliz. Özellikle kışın bu barakalarda durmak çok zor oluyor. Eskişehir'in tamamında barakalarda muhtarlık yapan muhtarlar rahatsız. Bu barakalar bizlere yakışmıyor. Yetkililer bunlara bir çözüm bulmalı. Mesela benim barakam on yılı geçkin bir süredir var.

ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Mahallenin birçok noktasına kamera yerleştirildi. Bu bizim asayiş sorunumuzun çözümünde çok yararlı oldu.İlk muhtar olduğum dönemde altyapı sorunumuz vardı ama çözüldü. Fosseptik sorunumuzun çözümü çok önemliydi. Eğer o yapılmasaydı şimdi buralarda pislikten geçilmezdi. Yaşayamazdınız.

KİRALAR BİRAZ ARTTI
Kiralar uygun buralarda zaten genelde vatandaşların kendi evi ama tabi Hatboyu'nun yapılması kiralarda biraz artışa sebep oldu.

30 DEĞİL 130 YIL MUHTARLIK
Mahalledeki insanlar beni üzmüyor. Böyle mahallede 30 değil 130 yıl muhtarlık yapılır. Bir sorun olduğunda insanlar bana ulaşıyor ya da aranması gereken yeri arıyor. Tabi bu da benim işimi kolaylaştırıyor. Bu mahalledeki insanların eğitim, kültür seviyesi daha yüksek.

Editör: TE Bilisim