Ligin 30 haftasında kendi sahasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Zor geçmesi beklenen karşılaşmada Eskişehirspor, Kasımpaşa karşısında oldukça etkili bir oyun ortaya koyarken, Kaan, Funes, Ömer ve Diego'nun golleri ile karşılaşmayı 4-1'lik galibiyet ile tamamladı. Skibbe Kasımpaşa karşıosına oldukça ofansif bir takım ile çıkarken, uzun zamandır forma giyemeyen Hürriyet2i ise ilk 11'de sahaya sürerek defansa katkıda bulundu.

İlk yarıda iş bitirdi

Eskişehirspor, maçın başından itibaren rakibine oranla sahada ne yaptığı bilen bir takım görüntüsü verdi. Özellikle kanat organizasyonları ile rakip kaleye gelen Eskişehirspor, karşılaşmanın 17. dakikasında günün başarılı ismi Kaan'ın rakip kaleyi çaprazdan gördüğü pozisyonda yaptığı sert vuruş ile 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 17. dakikasında gelen bu golün ardından rakip üzerindeki baskıyı artıran Eskişehirspor, bu kez Özgür'ün asistiyle ceza alanı içerisinde topla buluşan Funes'in attığı gol ile skoru 2-0'a taşıdı. Eskişehirspor'un ilk yarıdaki üçüncü golünde de yine Kaan önemli bir rol oynadı. Karşılaşmanın 45. dakikasında rakip sol kanattan topla ilerleyen Kaan'ın asistinde ceza alanı içerisinde topla buluşan Ömer, İsakson'un üstünden topu filelere gönderdi.

Rakip pozisyon bulamadı

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunu tamamen domine eden Eskişehirspor, rakip Kasımapaşa'ya pozisyon bulma fırsatı dahi vermedi. İlk yarıda atılan 3 gol sonrasında soyunma odasın oldukça moralli giden Kırmızı Şimşekler, karşılaşmanın ikinci yarısında rakip üzerine çok fazla gitmedi. Kasımpaşa adına maçın en etkili ismi olan Scarione 81. dakikada ceza alanı dışından yaptığı düzgün vuruş ile karşılaşmayı 3-1 taşıdı.

Bir Diego klasiği

Eskişehirspor defansının başarılı stoperi Diego, Eskişehirspor'un 85. Dakikada kazandığı serbest vuruşta topun başına geldi. Yaklaşık 30 metreden yaptığı düzgün vuruşta ile meşin yuvarlak kaleci Isaksson'un solundan ağlarla buluştu. 4-1

Editör: TE Bilisim