Milyonlarca öğrenci, geçtiğimiz gün Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ter döktü. Kimi öğrenci ise 1 dakika gecikme ile gelecek hayallerinden vazgeçti. Bunlardan bir tanesi olan 23 yaşındaki Emircan Ezer, şuanda bir üniversitede İletişim Fakültesi okuduğunu ancak geçtiğimiz sene Hukuk Fakültesine geçmek için ders çalışmaya başladığını söyledi. Bir sene boyunca ailesi ile hayali olan Hukuk Fakültesi için çalışmalarına başlayan Ezer, geçtiğimiz gün yapılan sınavı 1 dakika gecikme ile kaçırdı.
ŞAKA MI DİYE DÜŞÜNDÜM
09.44'te okula girdiğini aktaran Ezer, 'Polisler üzerimi aradılar, tam sınav salonuna giderken bir kadın polis beni durdurarak kapıların kapandığını ve sınava giremeyeceğimi söyledi. O an şoke oldum. Geçen sene yazından beri ailem ile bir sürü hayaller kurduk. İlk başta şaka mı diye düşündüm. Çünkü birçok şey konuşuluyor ve hayaller kuruluyor. Yapılabilecek hayaller. 1 dakika için gerçekten de bunların hepsi yok mu olacak diye düşündüm. Sonra aklıma ilk annem geldi. Ona nasıl söyleyeceğim ve nasıl bir tepki verecek. O an bunları düşündüm' dedi.
BİR SENE DAHA BEKLEMEM
'Okuldan çıktıktan sonra ne yapacağımı, nereye gideceğimi bilmiyordum' diyen Ezer, 'Okulun önünden taksiye bindiğimde şoför bir şeyler sordu anlayamadım. Kafamda başka şeyler düşünüyorum. Ne yapacağım, şimdi ne olacak? Bir daha bir sene beklemek yok. 1 sene beklemem. Başka bir çözüm arıyorum ama bulamıyorum. Çünkü sınava giremedim. Yapabileceğim bir sınav ama giremedim. Bir de orada bir sürü veli var. Sadece bu benim yanlışım diye düşündüm, kendimi vasıfsız hissettim. Kötü bir duyguydu. Eve gittim durumu annemle paylaştım. Benden daha fazla yıkıldı, konuşmadı. Olur, yaparız bir şeyler, olur dememe rağmen morali düzelmedi ve evden dışarı attı kendisini. Evde kaldım ev darladı. Çok kötü bir gün geçirdim' ifadelerini kullandı.
EĞİTİM MOTİVASYONLARI KIRILDI
Televizyonu izlediğinde sınava yalnızca alınmayanın kendisi olmadığını gördüğünü aktaran Ezer, 'Topluluk psikolojisine ait olmak insanı rahatlatır ya televizyonda gördüm, gerçekten birkaç insan daha vardı. Kendimi rahat hissetmedim en azından benim durumumda olan insanları gördüm. Sonra bir şey fark ettim. Ben bir üniversite okuyorum. Onlar benden küçükler ve yıkılmışlardı. Ben de 2012'de sınava girdiğimde başıma böyle bir şey gelseydi, gerçekten eğitim motivasyonum yerle bir olurdu. Çünkü çok daha ağır eğitim sisteminden geçiyoruz. Birçok şeyden feragat ettim. Dershaneler, ödevler zor geçiyorsunuz. Eğer böyle bir şey yaşasaydım sanmıyorum ki ben sınava gireyim, bütün motivasyonum yerle bir olurdu. O çocukları gördüm, çok üzüldüm. Devlet onların hatası diyebilir, ama gerçekten onların tarafından baktığınız zaman 100 kişiyse eğer 100 kişi eğitim motivasyonu kırılmış bir adam, toparlayamayacağınız bir adam. Bu beni korkutuyor, ürkütüyor' diye konuştu.
Seneye bir daha sınava girmeyi düşünmediğini aktaran Ezer, Hukuk Fakültesine veda ettiğini söyledi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim