Yaklaşan kurban bayramı öncesi işlerinde eskisi gibi hareketlilik olmadığını söyleyen esnaf, eski bayramları özlediklerini belirtti. Artan fiyatlar nedeniyle vatandaşların alışverişlerinde kısıtlamaya gittiğini anlatan esnaf, bu şekilde esnafın kışı atlatamayacağını anlattı. Fiyatların yüksek olmasından dert yanan vatandaşlar ise, bu yıl bayram alışverişlerini çok kısıtlı tutacaklarını kaydetti.

ESKİYE GÖRE İŞLER DÜŞÜK

Eski bayramlara göre işlerin düşük olduğunu söyleyen esnaf Ekrem Hancı, 'İşlerde biraz hareketlilik var. Ama öbür senelere göre işler düşük fiyatlardan dolayı. Fiyatlarda yükselme var çünkü. Alışveriş yapmaya başladılar ama 2 sene öncesine göre düşük. Borcu olan esnaf bu kışı zor geçirir. Bayrama az kaldı. Biz de alışveriş olsun diye bekliyoruz. Dükkanda 50 liraya da çanta var, 300 liraya da çanta var' diye konuştu.

HAYAT PAHALILIĞI ETKİLEDİ

Hayat pahalılığının alışverişleri etkilediğini anlatan esnaf Nisa Aktaş, 'Ramazana göre yoğunluk azaldı. Vatandaş kurbana yöneldi galiba. Yoğunluk yok. Bütçesi olan kurbanlığa ayırdı. Fiyatlar da biraz yüksek. Müşterilerin alma gücü yok. Eski bayramlara göre işler çok çok düşük. Hayat pahalılığı etkiledi. Esnafın kimisi kapatıyor, kimisi ayakta durmaya çalışıyor. Esnaf için de zor, vatandaş için de zor bir dönem' şeklinde konuştu.

BU BAYRAM ALIŞVERİŞ YOK

Bu bayram alışveriş yapmayacaklarını ifade eden Nezahat Ulusoy, 'Daha yapmadık bayram alışverişi. Bu sene bayram alışverişi yapmayacağız. Kurbanlık aldık sadece. Başka alışverişimiz yok. 3 bin 500 lirayla ne alırsın? Kurbanlık alınca bayram alışverişini unuttuk. Fiyatlar çok pahalı. Marketlere girilmiyor. Eskiden alışveriş yapardık bayram öncesi' dedi.

HÜKÜMETİN EL ATMASI LAZIM

'Alışverişe çıkacağım ama nasıl çıkacağım bilmiyorum' diyen Nezahat Alp, 'Fiyatlar çok pahalı. Bütçe de biraz dar. Her istediğimizi alamayacağız bayram öncesi. Kendim için değil de torunlar için bir şeyler alacağım. Benim emekli aylığım yok. Aylık 850 lira alıyorum. Bugün fiyatlara bakmak için çıktım. Hükümetin bu duruma el atması lazım. Hayat pahalılığı insanları çökertti. İnsanlar ev kirasını mı versin faturaları mı ödesin alışveriş mi yapsın?' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim