Tepebaşı Belediyesi ve EOSB tarafından Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçirilen Engelliler Montaj Atölyesi'nde gerçekleştirilen törene; Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, İŞKUR İl Müdürlüğü yetkilileri, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyeleri ve özel bireyler katıldı.
HOBİ DEĞİL İSTİHDAM
İmza töreninde davetlilere hitap eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, özel çocuklar için hobi değil istihdam projeleri ürettiğini belirterek, 'Gençlerimizin çalışmaya ihtiyacı var. Bu tip projelerde dikkat ettiğimiz iki şey var. Biri fırsat eşitliği, diğeri de ekonomik getiri' diye konuştu. Başkan Ataç 'Bugün yeni bir projeye başlıyoruz. Bugünkü eğitim ve kurslarımız da bunu devam ettirecektir. Gençlerimiz eğitim sonunda bir sertifika elde edecek. Artık sizler hayatın içindesiniz sevgili kardeşlerim' ifadelerini kullandı.
ANLAMLI BİR PROJE
EOSB Başkanı Nadir Küpeli ise konuşmasında projenin anlamına dikkat çekerek, 'Bugün Tepebaşı Belediyemizin ve İŞKUR'un katkılarıyla yeni bir projeye başlıyoruz. 5,5 ay sürecek bu proje döneminde 13 gencimiz burada atölyemizde yeteneklerini geliştirecekler, proje bitiminde de işletmelerimizde istihdam edilecekler. Ev sahipliği yaptığımız bu projenin ilerleyen dönemlerde daha da büyümesini arzuluyoruz' diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Ataç, Başkan Küpeli ve İŞKUR temsilcisi tarafından 'Ön İmalat Elemanı' Ara İnsan Gücü Yetiştirme Programı protokol metni imzalandı. HM
Editör: TE Bilisim