Eskişehir Ticaret Odası tarafından Covid-19 salgını nedeniyle şehirdeki ekonomik ve sosyal hayatın devam etmesi için 'Sağlıkla Çalışmaya Devam' kampanyası başlatıldı. Kampanya, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleşen basın lansmanı ile tanıtıldı. Tanıtıma Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve protokol üyeleri katıldı.
ÜYELERİMİZE DESTEK OLDUK
Lansmanda ilk olarak söz alan Metin Güler, salgının görüldüğü ilk günden bu yana üyeleri için yaptıkları çalışmalardan söz etti. Sağlık çalışanlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Güler, 'Son dönemde de salgın günden güne artarak hem ülkemizi hem kentimizi etkiliyor. Biz de hem sağlığımızla alakalı hem de 'Sağlıklı çalışmaya devam' sloganıyla hayatı durdurmadan da bunu yönetmekle alakalı bir planlama yapalım dedik. Eskişehir Ticaret Odamızın tüm finans kaynaklarını üyelerimizin daha uygun şartlarda kredi kullanması adına planlama yaptık. Ortalama da 75 milyon civarında üyeelrimie destek sağladık. 3 bin 500 tane çalışan personelimize gıda paketi desteğinde bulunduk. Maskenin zor bulunduğu dönemlerde 100 binin üzerinde maske tedarik edip bunları firmalarımıza, iş yerlerimize dağıttık' dedi.
HEDEFİMİZ MAVİ OLMALI
Yaklaşık 20 bin kişinin hizmet sektöründen ekmek yediğini söyleyen Güler, 'Tekrardan kısıtlama dönemine girersek hizmet sektörümnde iş yapan firmalarımızın işletmelerini tekrardan eski noktaya taşımaları mümkün olmadığını görüyoruz. 15-20 bin insan buradan geçimini sağlıyor. Geldiğimiz noktada kırmızıya yaklaşmış durumdayız. Bizim burada hedefimiz mavi olmalı diyoruz. Biz hayatı durdurmadan sağlıklı çalışmaya devam diyoruz' diye konuştu.
SÜRECE OLUMLU KATKILAR SUNACAK
Kampanyanın sürece olumlu katkılar sunacağına inandığını ifade eden Vali Ayyıldız, 'Yapılacak olan bu çalışmanın Covid sürecine çok olumlu katkılar yapacağına, Eskişehirimize farkındalık oluşturacağına ve bu süreçte mücadelede yarar getireceğine inanıyorum. Ben Eskişehirlilerin mücadele konusunda gayretli olduğuna inanıyorum. Hepimiz etkileniyoruz. Bu etkilenmeyi tüm hayatımızda hissediyoruz. Ticaret erbabı da bu süreçte en çok etkilenen kesim. Eskişehirimiz Türkiye ortalamasında devam etmekle beraber son zamanlarda rakamların arttığını görüyoruz. Bunun tedbirlerini biz alıyoruz. Eskişehir'de tedbir alırken Türkiye ile koordineli gitmesi gereken tedbirler de var. Eskişehirle ilgili özel tedbirleri alıyoruz, almaya çalışıyoruz. Ama özellikle beklentimiz vatandaşımızın bu işin farkında olması. Bu bir kul hakkıdır. Dikkatli olacak, tedbirlere uymaya çalışacağız' şeklinde konuştu.
AŞIDA SIKINTI YOK
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Ayyıldız, 'Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi?' sorusuna, 'Bakanlar Kurulu toplandığında oradan bir karar çıkar' dedi. Eskişehir'de artan vakaların denetimden uzak yerlerde, daha çok ev ziyaretlerinde meydana geldiğini söyleyen Vali Ayyıldız, Eskişehir'de aşıların bittiğine dair söylentiler ile ilgili de konuştu. Vali Ayyıldız, 'Aşı kendi programında devam ediyor. Aşı ile ilgili bir yol haritası var. Aşının programı devam ediyor. Aşıda herhangi bir aksama yok. Bir sıkıntı yok aşılama ile ilgili. İkinci dozlar devam ediyor. O süreci arkadaşlar götürüyor. Aşı konusunda sıkıntı yok' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim