Kamuoyu tepkisi nedeniyle geri çekilen, çocuk istismarında bulunan faillere af getirecek tasarının bir kez daha, bu ay içinde Meclis'e gelmesi gündemde. Tasarının kadına yönelik şiddet uygulayan ve çocuk istismarcılarını cesaretlendireceğini söyleyen KESK ESM Eskişehir Dış İlişkiler Kadın ve Çevre Sekreteri Latife Doğan, tasarının bir daha konuşulmamak üzere gündemden çıkarılması gerektiğini belirtti.
CESARET VERECEK
Hükümete seslenen ve kadınları, çocukları mağdur edecek paketin gündeme alınmaması çağrısı yapan Doğan, 'Cezaların infazları sırasında öngörülen bu indirimlerin kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı suçu faillerine cesaret vereceğini ve bu suçları teşvik edeceğini biliyoruz. Ayrıca bu salıverilmelerin öncelikle mağdur kadın ve çocuklar olmak üzere tüm kadınlar için hayati bir risk ve tehlike taşıdığı tartışmasızdır. Bizler iktidara buradan sesleniyoruz; öncelikle cezaevlerindeki yaşlı, hasta, hamile, kadın ve çocukları dert edinin. Sırf muhalif oldukları için ya da gerçek gazetecilik yaptıkları için cezaevlerine doldurduklarınızı bir af olmaksızın virüs yayılmadan salıverin. Biz kadınlar; katilleri, tecavüzcüleri, çocuk istismarcılarını aklamanıza daha önce de defalarca izin vermedik bundan sonra da vermeyeceğiz' diye konuştu.
EV İÇİ ŞİDDET ARTTI
Virüsten korunma amacıyla evlerde kalındığını ve bu süreçte kapalı kapılar ardında kadına yönelik şiddetin de arttığına dikkat çeken Doğan, 'Salgın bahanesiyle kolluk güçlerinin şiddet vakalarına müdahalesinde gecikmeler yaşanmasının, koruma ve tedbir kararları almada gecikmelere mahal verilmesinin engellenmesini istiyoruz. Kadına karşı şiddette adli süreçlerin ertelenmemesini, sığınma evlerinin koşullarının düzeltilerek salgına karşı önlem alınmasını istiyoruz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim