Sevgili okurlar;
Allah nasip ederse 24 Haziran Türkiye için gerçekten önemli bir gündür. Erken seçim kararı alınmıştır.
İnsanlık için en önemli yaşam hakkı elbette ki kendi yönetimini kendi belirleyerek, demokratik bir şekilde hayatı idame ettirmesidir. İnsanoğlu hiçbir etki altında kalmadan özgür iradesiyle sandıkta beğendiği insana oy vererek, bir yerde kendi kendini yönetecektir.
Peki, bu seçimler İslam'a göre uygun mudur, değil midir? Bu konuda yüce peygamberimizin takip ettiği yolu sizlerle paylaşalım. İslam'ın Peygamberi Hz. Muhammed A.S. olduğu gibi aynı zamanda İslam devletinin de devlet başkanı idi.
Her fani gibi o da bir insan olduğu için zamanı, vakti gelince Allah Teala ne kadar ömür verdi ise yaşadı ve gitti.
Peki ondan sonra bu koskoca İslam devleti başsız mı kalacaktı? Hemen yüce peygamberin defninden sonra aralarında toplanarak bir devlet başkanı (halife) seçmeye karar verdiler.
Ve aralarında oylama sonucu Hz. Ebubekir'i, ki peygamberimizin en yakın dostu ve arkadaşı idi.
İşte bu büyük sahabeyi peygamberimizden sonra ilk devlet başkanı seçtiler.
Halbuki Allah'ın Elçisi Hz. Muhammed A.S. onlara benim vefatımdan sonra şunu devlet başkanı seçin dememişti.
Ama ne yazık ki ondan sonra özellikle Müslüman ülkelerde ta Muaviye Döneminden başlayıp günümüzde katil, insan kasabı Beşar Esad olmak üzere saltanat babadan oğula geçen bir hak gibi kullanılmaya başladı.
Ama çoğu devletlerde bu çöktü, çok az devlette kaldı. Mesela Suudi Arabistan, Suriye vs. gibi ülkelerde örneğin; İngiltere de krallık, Hollanda'da krallık bunun gibi birçok sözde Avrupa Devleti demokratik olduklarını iddia ettikleri halde hala krallık babadan oğula geçen sanki bir hak.
Ama şükürler olsun ki Türkiye'de böyle bir olay yok, hür irade ile herke gidecek sandığa istediği kişiye veya partiye oyunu hiç etki altında kalmadan kullanacak.
Yüce Yaradan bu seçimleri milletimiz hakkında hayırlı ve uğurlu eylesin.