Odunpazarı Belediyesi Büyükdere Mahallesi'nde mülkiyeti Odunpazarı Belediyesi'ne ait olan arsa üzerine hayırsever işadamı Fevzi Kabul tarafından yaptırılacak olan Odunpazarı Belediyesi Fevzi Kabul Çocuk Bakım Evi'ni tanıttı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, basın toplantısını Çocuk Bakım Evi'ni yaptıran Fevzi Kabul ile birlikte yaptı. Toplantıda konuşan Kurt, 'Fevzi Kabul Odunpazarı Belediyesi'ne Büyükdere Mahallesinde bir kreş yapmayı vaat etti. Meclisimiz, bu bağışı kabul eden kararı oy birliği ile aldı' dedi.
Eğitimin anaokulu, kreşten başladığına dikkat çeken Fevzi Kabul, 'Benim başkandan tek bir isteğim var. Diyabetik çocuklar için bir yer istiyorum. Bize bir yer verecek, ben Eskişehir'deki diyabetli ailelerin bir araya geleceği bir merkez yapacağım' dedi. Konuşmaların ardından projeyi hazırlayan Sunar Yapı Mühendislik Restorasyon Taahhüt İşleri'nden Mimar Barış Göktaş, proje hakkında bilgi vererek 'Yapımız 2 bin 330 metrekare alanda buluyor. 895 metrekare kapalı alan ve bin 435 metrekare yeşil alanı bulunan 180 öğrenci kapasiteli bir kreş yapıyoruz. Yemekhanesi, sosyal alanları, ortak oyun alanları olan modern bir yapı yapıyoruz. Binamız yaklaşık 6 ayda bitecek' diye konuştu.
Başkan Kurt ile Fevzi Kabul konuşmaların ardından; Odunpazarı Belediyesi Fevzi Kabul Çocuk Bakım Evi ile ilgili protokol imzaladı. HM
Editör: TE Bilisim