AK Parti İl Kongresi için kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikent Spor Salonu önündeki miting alanında coşkulu kalabalığa seslendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Zeytin'e yemin olsun ki' diyerek sözlerine başlayarak, 'Biz hayırlı bir yoldayız. Şu anda Afrin yolunda olanlara Allah'tan yardımlar diliyorum. İnşallah gerekli olduğunda başta şahsım ve hep birlikte, o yola gireriz. Şu anda Mehmedimiz zaten o yolda. Ne dediler 'Düğüne gidiyoruz'. Bizim için o yollar adeta düğün yoludur. Şu anda da büyük bir mücadele sabah itibariyle bin 595 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 31 Mehmetçiğimiz ve 60 kadar Özgür Suriye Ordusundan kardeşlerimiz ile yaklaşık 91 şehidimiz var. Allah'ın izni ile zafer her an yakın. Ne buyuruyor Rabbimiz? İnşallah fetih yakındır' dedi.

18 KATRİLYON YATIRIM
Partisinin 6. Olağan Kongresinden çok daha güçlü çıkacağını belirten Erdoğan 'Fakat artık sizden beklentimiz farklı. Bir yıl sonra yerel seçimler olacak. Mart 2019. Ardından Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimi. Bu seçimlere hazır mıyız? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hanımlara sesleniyorum kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Gençler size sesleniyorum. Üniversitelerde, liselerde tüm gençlerle buluşmaya var mıyız? Yola çıkarken ne demiştik hatırlayın. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Eskişehir inşallah Mart 2019'de bu değişimi gerçekleştirecek. Tüm ilçelerde nasıl gerçekleştirdiyse Büyükşehir'de de gerçekleştirecek. Buna hazır mıyız? Bakınız, ekonomide attığımız adımlar ortada Türkiye'yi 3 kat büyüttük. 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardık. IMF'ye 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. Şimdi sıfırladık. Onlar bizden borç istiyor. 5 milyar avro borç istediler. Arkadaşlar sordu 'Verelim mi?' dediler. 'Verin' dedim istemediler. Fakat baktılar ki bu Türkler kararlı, istemediler. Çünkü veren el, alan elden üstündür. Merkez Bankası 27.5 milyar dolar rezerve sahipti. Hamd olsun şimdi 120 milyar dolar. Büyüyoruz. 25 havalimanı vardı, şimdi 57 havalimanı var. Nereden nereye. İlk yüksek hızlı treni biz yaptık. Cumhuriyet tarihinde bu bize nasip oldu. İlk olarak da nereye, Eskişehir'e. Eskişehir herhalde bunun kıymetini anlamıştır. Şimdi artık her tarafa dağılıyoruz. Konya'dan tutun diğer yerlere varıncaya kadar. Daha iyi olacak. Modern Türkiye'ye ne layıksa bunu yapıyoruz. Öyle lafla peynir gemisi yürümüyor. Hiç şüphem yok' ifadelerini kaydetti. Erdoğan şöyle konuştu: 'Son 10 yılda Eskişehir'e yaptığımız toplam yatırım 18 katrilyon. Bunlar içerisinde derslik, yurtlar ve stadyum var. Eskişehir'e yakışan, olması gereken bu. Şehrimize 5'i hastane 21 sağlık tesisi kazandırdık. İnşallah şehir hastanemiz bu yıl sonunda hizmete giriyor. 15 yılda Eskişehir'in ulaştırma altyapısı için 6 katrilyon harcama yaptık. Artık Eskişehir 15 yılda hızlı trenlerin kesişme noktası oldu. Eskişehir ülkemizin her köşesine hızlı trenlerle bağlanacak.'

HUZURUMUZU
KAÇIRAMAZLAR

Konuşmasının bir bölümünde eğitim öğretim hizmetlerine değinen Erdoğan, 'Nüfusumuz 81 milyon oldu. Arka arkaya atamalar geliyor. Bizim dönemimizde yapılan atamalar hiçbir dönemde yapılmadı. Bakın 75 kişilik sınıflarda okuduk. 75 kişilik sınıflarda ve şimdi 30 kişilik sınıflar neredeyse yok gibi. Bütün bunlara bu dönemde biz öğretmenlerimizi atayarak yola devam ediyoruz. Şu anda Türkiye genelinde ortalama ne biliyor musunuz? Sınıfların doluluk oranı 23' ifadelerini kaydetti. Erdoğan, 'Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka devlet tanımıyoruz. Ne diyorlar, paralel devlet. Hale bak, rezilliğe bak. Senin devletin herhalde Pensilvanya. Gelsene vatana. Niye gelemiyorsun? Arkalarında duranlar da belli. Ama ne demiştik, inlerine gireceğiz. Girdik mi? Girdik. PKK'nın girdik mi? Girdik, giriyor muyuz? Giriyoruz. Gireceğiz. Niye? Bu milletin huzurunu kaçıramazlar. Bu milleti parçalamaya çalıştılar. Değerli kardeşlerim, 780 bin kilometre kare ile tek vatanız. Ve tek devlet. Bundan taviz vermeyeceğiz' diye konuştu.

ESKİŞEHİR HAZIRIM
DİYE HAYKIRIYOR

Sözlerine 'Dünya 5'ten büyüktür. Bunu bilen biliyor. Bilmeyenlerde bilecek' diye devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Eskişehir 2019 için ben hazırım diye haykırıyor. Mart 2019, Kasım 2019'a hazır mıyız? Bana sizler gibi yol arkadaşları dava arkadaşları, lütuf ettiği için Rabbime ne kadar hamd etsem azdır. Aşık Yunus ne güzel söylemiş 'Haktan gelen serveti içtik elhamdülillah, Şol kudret denizini geçtik elhamdülillah. Kuru idik, yaş olduk. Kanatlan kuş olduk. Birbirimize eş olduk. Uçtuk elhamdülillah. Balım Sultan ilinden Şeker damlar dilinden, Dost bağının yolundan Geçtik elhamdülillah. Dirildik pınar olduk. İrkildik ırmak olduk. Aktık denize dolduk. Taştık elhamdülillah.' Bizlerde dilinden şeker damlayan siz gönül dostlarımızla birlikte olduğumuz için elhamdülillah diyoruz. Bugün Eskişehir ile birlikte Büyükşehir İl Kongrelerimizi de başlatmış bulunuyoruz. Şu ana kadar 54 il kongresini başarı ile icra ettik. Kongreler sayesinde hem kadroları yeniliyoruz. Hem kardeşliğimizi tahkim ediyoruz. Kongreleri kısa sürede tamamlayacağız sonra büyük kongremizin hazırlıklarına başlayacağız. AK Parti kadroları her zamankinden daha güçlü. Daha organize bir şekilde 2019 yılında yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Her bir dava arkadaşım artık şu gerçeği iyi biliyor. 2019 seçimleri ülkemizin en kritik tarihi önemi en yüksek seçimlerinden biri olacak. Türkiye 2019 alacağı kuvvet cesaret, özgüven ile 2023'e daha sonra 2053 ve 2071'e yürüyecektir. Türkiye'nin 2019 kavşağını başarılı bir şekilde dönmekten başka şansı yoktur. Onun kadroları da burada. Sizler hazır olduktan sonra bizim aşamayacağız engel yoktur. Bu seçimle ülkemizin sadece 15 yıllık başarısı değil, demokrasi tarihimiz boyunca elde ettiğimiz tüm kazanımlarının da oylaması yapılacaktır. Üzerimizde taşıdığımız bu yükü ve sorumluluğu bilinci ile hazırlıklarımızı yürütmemiz gerekiyor. Şu andan itibaren 2019'a kadar kapı kapı dolaşacak, hizmetlerimizi, projelerimizi Eskişehirli kardeşlerimize anlatacağız. Bu süreçte, durmak, duraksamak ve rehavete kapılma lüksümüz yok. Şunu diyebilirsiniz, 'Sayın Cumhurbaşkanım bunları bilmeyen mi var?' Hafıza-i beşer, nisyan ile maluldür. Siz herkes bilir zannedersiniz. YHT'nin AK Parti hükümeti tarafından yapıldığını bilmeyenler var' dedi.
Partililerin 'Kemal, pabucu yarım çık dışarıya oynayalım' söylemi üzerine Cumhurbaşkanı 'Siz oynayacak başka kimse bulamadınız mı?' diye cevap verdi.

ANAHTARI TESLİM EDECEĞİZ
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, 'Bugün bizim bir düğünümüz var. 6. Olağan Kongremizi yapıyoruz. Diğer kongreleri tamamladık. En son il kongresini gerçekleştiriyoruz. 2019'da koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmek için bugün il kongresi bir meşaledir. Bu meşaleyi elimize alıp 2019'da yapacağımız yerel seçimlerde ve genel seçimlerde şehirde en yüksek başarıyı elde edeceğiz. Temel hedefimiz yerel seçimler. Yerel seçimlerde bu şehrin anahtarlarını sayın Cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz inşallah. Cumhurbaşkanımıza ilgi alaka ve teşkilatımızın yapmış olduğu organizasyonlar bugün ilk kongremize de yansımıştır. Bu başarılı organizasyonu yaptığımız için de teşkilatımıza teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.
Kongreye tek liste ile giden mevcut Başkan Dündar Ünlü yeniden il başkanı oldu. Ünlü'nün Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Adem Gündüz, Ahmet Alsat, Ahmet Turan Yıldız, Bekir Kök, Betül Güner, Bünyamin Fidan, Cafer Adıgüzel, Caner Göl, Cengiz Ovalı, Cenk Kızıl, Cihan Ertok, Cengiz Avdan, Emel Gencer, Erdem Kocak, Esra Aynalı, Eyüp Dokuzlar, Figen Bektemir, Hakan Keskin, Halil Söğüt, Halil Türkan, Hasan Batun, Hasan Baysal, Hülya Aydoğan, Hüseyin Kıraç, Hüseyin Patel, İlknur Mumcu, İrem Teler Özden, İlhan Abbas Arslan, İrfan Şahin, Işın Mediha Haskol Şahin, İsmail Hakkı Civelekler, M. Serdar Korkmaz, Mehmet Ergin, Mehmet Fatih Karakaya, Mesut Ör, Murat Özcan, Murat Özkan, Mustafa Kara, Meliha Çelik, Murat Kökten, Neslihan Çavdar, Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Serhan Arıman, Seydi Kartalca, Ömer Akbıyık, Salih Er, Varol Yıldız, Yasemin Okur, Yılmaz Şahin. HM-İHA

Editör: TE Bilisim