'32 futbolcu eğitim alacak'
1965 Efsane Futbol Sahası'nda düzenlenen törenle başlayan futbol yaz okulları iki ay sürecek. Çeşitli yaş kategorilerinde çocukların katıldığı futbol yaz okulunun 22 Ağustos'ta tamamlanacak. Töreni sunan TÜFAD Genel Başkan Yardımcısı Hüdai Doğu, 'İki değerli antrenörümüzün görev yapacağı yaz okulunda 32 futbolcu eğitim alacak. Buradan her sezon Eskişehirspor'a futbolcu veriyoruz. Bu sene de hedef aynı' diye konuştu.

'Bu sene beşinci kez'
Eskişehirsporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Atacan,
'Futbolu seven minik yüreklere 2 ay boyunca burada eğitim vereceğiz. İçinizde yetenekli futbolcuların olduğuna inancımız sonsuz. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç bu tesisi ve derneği kurarak bizlere büyük katkı verdi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu sene yaz okulumuzun 5'inci senesi. Bizi tercih eden velilerimize teşekkür ediyorum' dedi.

'Efsane isimlere teşekkürler'
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, sözlerine Kadir Gecesi'ni kutlayarak başladı. Ataç, 'Eskişehirspor'un efsane isimlerine teşekkür ediyorum. 1965'ten bu günlere geldi. Bu şehirde futbol varsa, Eskişehirspor varsa o isimler sayesine. Bu şehir efsane futbolcuların kıymetini bilmeli. O kadro Eskişehirli isimlerden oluşuyordu. Eskişehirspor'da şu an bir sıkıntı varsa nedeni dışarıdan alınan fazla futbolcudur' şeklinde konuştu.

'Es Es'in çaresi altyapıdadır'
Ataç, 'Ne zaman altyapıdan yetişip A Takım'a futbolcular yükselmedi Eskişehirspor o zaman sıkıntı yaşadı. Ben bugün burada isterdim burada 32 değil de 320, bin 320 çocuk olsun… Çocuklarımız önce eğitimine sonra da spora önem vermeli. Boş vakitleri iyi değerlendirsinler. O açıdan çocuklarımızı her konuda iyi yetiştirmeliyiz. Biz çocuklarımıza çok önem veriyoruz. Havuzda bin 600 öğrencimize yüzme öğretiyoruz. Bu da çok önemli' dedi.

Haftanın üç günü antrenman
Açılış konuşmalarının ardından penaltı atışı yapıldı. Başkan Ataç, efsane kadro ve yaz okuluna gelen çocuklar, birkaç penaltı atışıyla yaz okulunu başlattı. Başkan Ataç, 14 yaşındaki başarılı kaleci Erenberk Duran'a penaltı attı. Ardından yaz okulu talebeleri ilk antrenmanını yaptı. İki ay sürecek olan yaz okulunda antrenmanlar pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri sabah 09.00-10.00 arası yapılacak.

Erenberk'e övgüler yağdırdı
Başkan Ataç, 3 yıl önce yaz okuluna gelip şimdi DSİ Bentspor'da lisanslı kaleci olan 14 yaşındaki Erenberk Duran'a övgüler yağdırdı. Ataç, '3 yıl önce buraya yaz okuluna gelerek değerli hocalarımızla birlikte çalışma fırsatı buldu. Futbolu bırakmadı. Eren şu an DSİ Bentspor'da lisanslı kaleci ve oldukça başarılı. Eğer Erenberk'ler çoğalırsa Eskişehirspor'umuz Süper Lig'e çıkar, Avrupa Kupalarına gider. Efsane yıllarda ilk 11'in 7'si Eskişehirliydi. Bugün de aynı şeylere ihtiyacımız var' dedi. Erenberk ise hedefinin Eskişehirspor'da oynamak olduğunu belirtti.
Editör: TE Bilisim