Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Bakan Berat Albayrak tarafından açıklanan 2021-2022-2023 yıllarını kapsayan Yeni Ekonomi Programı'nı değerlendirdi.
YOL HARİTASI OLACAK
'Programın yeni normalle birlikte, güçlü ve istikrarlı bir ekonomik büyüme sürecine geçiş sağlayacağına inanıyoruz' diyen EOSB Başkanı Nadir Küpeli, 'Yerli üretimin ve teknolojik kabiliyetlerin geliştirilmesinde üst düzey karar almak üzere Cumhurbaşkanı başkanlığında ilgili kurumların en üst düzey yöneticilerinin katılımıyla 'Sanayileşme İcra Kurulu'nun oluşturulacak olması çok önemli ve yerinde bir adım olmuştur. Bu kurulun hızla hayata geçirilmesini bekliyoruz. Sanayimizin yaşadığı bazı sıkıntıların çözümünde bu kurul önemli görevler üstlenecektir. Programın birçok bölümünde sanayimizin gelişimine yönelik çok sayıda yeni tedbir ve uygulamanın hayata geçirileceğine ve olan uygulamalarında iyileştirileceğine yönelik önemli niyet beyanları ve atılacak adımlara ilişkin detaylar bulunuyor. Planlanan bu adımların atılmasıyla, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te bugünkünden çok daha güçlü bir Türkiye sanayi ve ekonomisi ortaya çıkacaktır. Bu program hem kamu kesimi hem de özel sektör için bir yol haritası görevi üstlenerek bizi varmak istediğimiz hedefler doğrultusunda çalışmaya sevk edecektir. Programın yeni normalle birlikte, güçlü ve istikrarlı bir ekonomik büyüme sürecine geçiş sağlayacağına inanıyoruz' diye konuştu.
ÖTELEME BEKLİYORUZ
ETO Başkanı Metin Güler ise Yeni Ekonomi Programı hakkındaki açıklamasında, 'Bu belirsizlik sürecinde ortaya konan 3 yıllık programın iş dünyasının önünü görmesine hizmet etmesini bekliyoruz. Göstergelerin seyredeceği gelişmeyi ve piyasaların vereceği reaksiyonu tüccar ve sanayiciler olarak titizlikle takip ediyoruz. Her zaman dile getirdiğim katma değeri yüksek ürünlerin ülkemizde daha çok imal edilmesi düşüncesine ağırlık verilmesi yerinde bir karar olacaktır. İşsizlik, büyüme, enflasyon hedeflerinin de gerçekçi olarak belirlendiğini görüyorum. Ancak ne yazık ki iş dünyamızın, özellikle tüccarımızın, sanayicimizin, esnafımızın dikkatle beklediği vergilerin taksitlendirilmesi ve kredi ödemelerinin ertelenmesi haberi gelmedi. Hem piyasalar hem de tüccar ve sanayicimiz vergilerin taksitlendirilmesi ve kredilerin ertelemesi taleplerine olumlu yanıt bekliyor' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim