Türk Dünyası Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Eskişehir Düşünce Okulu, gerçekleştirdiği atölyelere öğrenci sayısını arttırmak ve daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla Anadolu Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Dünyası Vakfı bir protokol imzalandı. Protokol toplantısına Vali Özdemir Çakacak, Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt katıldı.
64 ATÖLYE 8 ZİYARET
Bugüne kadar 64 atölye çalışması gerçekleştirildiğini söyleyen AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, 'Vakfımız özellikle öncelikle Eskişehir'deki öğrenci kardeşlerimize, orta öğretim ve lise öğrencilerine yönelik Eskişehir Düşünce okulunu başlattı. Bugüne kadar 64 atölye çalışması gerçekleştirildi ve 8 ziyaret yapıldı. Düşünce Okulu'ndaki öğrencilerin Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 5 Şehir kitabında anlattığı yerleri gezdiler. 5 şehir 4'te kaldı. Rektörümüz de Erzurum kaldı o da benden olsun dedi. Protokolden önce programa dahil ettik' diye konuştu.
SİZE GÜVENİYORUZ
Vali Çakacak da eğitim hayatının önemine değinerek öğrencilere hayatlarında hedefler koymalarını, milli ve manevi değerlerine bağlılık içerisinde hedeflerine emin adımlarla ilerlemelerini tavsiyesi etti. İnsana yapılan yatırımın en mühim yatırım olduğunu ifade eden Vali Çakacak, şunları söyledi: 'Bizler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize güveniyoruz. Öğrencilerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Sizler, Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük bir devletin evlatlarısınız. Ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine siz gençlerin sayesinde ulaşacaktır. Büyük bir devletin gençleri olarak hedefiniz de büyük olmalı. Bu ülkenin geleceğini sizler belirleyeceksiniz.'
ÜSTÜN OLMALISINIZ
Anadolu Üniversitesi Rektörü Çomaklı düşünce okulunun öneminden bahsederken, 'Sizlere yanlış yapılmasına müsaade etme lüksümüz yok. Sizlerin çok çok iyi olması, bizden katbekat üstün olmanız gerekmektedir. Siz bizlerden de zekisiniz. Gelecek açısından da Türklere çok sağlam bir ışık saçıyorsunuz. O nedenle sizlerin çok entelektüel ve gönüllü olmanız gerekiyor. Düşünce Okulu da bu entelektüel boyuta önemli oranda katkı sağlayacak bir etkinlik ve faaliyet. O nedenle bizim için sonsuz bir önem arz ediyor' dedi.
PROTOKOL İMZALANDI
Konuşmaların ardından 2017 yılından itibaren Türk Dünyası Vakfı bünyesinde etkinlik gösteren Eskişehir Düşünce Okulu'nun faaliyetlerini arttırmak için Anadolu Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim