Yıldıztepe Kooperatifi yaklaşık bir ay önce Ali Çetinkaya Caddesinde açıldı. 'Kirlenen dünyaya, kirlenen gıdaya, kirlenen insan ilişkilerine karşı başka bir hayat mümkün' diyerek yola çıktıklarını kaydeden Kooperatifin Kurucu Üyesi Hüseyin Barış, mahalle ve çevresinde hem dayanışma kültürünü harekete geçirdiklerini hem de kadınlara ekonomik katkı sunduklarını ifade etti.
TEMİZ VE SAĞLIKLI GIDA
Kooperatifin temelinde dayanışma kültürü olduğunu vurgulayan Barış, 'Bu dayanışma kültürünün içerisinde temiz, sağlıklı, adil, düzgün gıda dediğimiz her insanın yaşam hakkı olan temiz gıdaya kavuşma hakkı vardır. Kooperatifçilik gün geçtikçe ciddi anlamda Türkiye'de istihdam da sağlamaya başladı. Biz mahallemizdeki kadınlara istihdam sağlamaya başladık. Kadınlarımız her gün yaptıklarını getirip bize bırakıyorlar. Biz ücretlerini onlara peşin ödüyoruz. Sonrasında buraya gelen halkımıza temiz ve sağlıklı gıdanın sunumunu yapıyoruz' diye konuştu.
HERKESİN EMEĞİ VAR
Kooperatifin kuruluşunda mahallede yaşayan insanların emeğinin olduğunu belirten Barış, 'Kooperatifçiliğin temelinde dürüst, şeffaf ve demokratik olması vardır. Biz mahallemizin böyle bir dayanışma kültürüne ihtiyacı olduğunu hissettik' şeklinde konuştu. 12 kadın kooperatifiyle ortak çalıştıklarını anlatan Barış, 'Bunlar dışında başka normal üretici kooperatifleri de var. Ama önceliğimiz kadın kooperatifi. Yine kooperatifte kadınlar çalışıyor. Kooperatif adına umutluyum. Zor günlerin en büyük çaresi dayanışma. Biz burada o duyguyu harekete geçirdiğimizi düşünüyorum' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim