CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, faaliyet gösterdiği binadan tahliye edilecek olan Otistik Çocuklar Farkındalık Derneği'ni (OFDER) ziyaret etti ve derneğe yeni bir hizmet binası sağlanması konusunda Eskişehir'deki ilgili tüm kurum ve kuruluşları, hayırseverleri sorumluluğa davet etti.

CHP'li Çakırözer, OFDER Başkanı Telat Türevi, dernek yöneticileri ile otistik çocuklarla buluştu. Otizmin erken çocukluk döneminde ortaya çıkan, gelişimi olumsuz etkileyen ve yaşam boyu süren bir bozukluk olduğunu belirten Çakırözer, otizmde tek tedavinin erken tanı, yoğun ve sürekli eğitim olduğunu vurguladı. Otistik çocukların haftada en az 40 saat eğitimle hayata tutunacak hale gelebildiklerini ifade eden Çakırözer, 'Eskişehir'de 500-550 arası otistik çocuğumuzun olduğu biliniyor. Bu çocukların önemli bir bölümü ailelerinin durumu kabullenmek istemediği için evden dışarı çıkarılamıyor. İşte bu noktada OFDER'in çalışmaları önem kazanıyor' dedi.

Çakırözer, Dernek Başkanı Telat Türevi başta olmak üzere dernek üyelerinin bulundukları binayı 5 Eylül'de tahliye etmek zorunda olacaklarını iletmeleri üzerine, otistik çocuklara eğitim verecek eğitmen ve eğitim verebilecek nitelikli okulların Türkiye genelinde zaten yetersiz olduğuna dikkat çekti. Ailelerin, çocukların ve dernekte gönüllülük temelinde faaliyet gösteren üyelerin sorunla baş başa bırakılamayacağını vurgulayan Çakırözer, 'Çocuklarımızın geleceği için faaliyet gösteren ve çalışmalarından gurur duyduğumuz derneğimizin karşı karşıya kaldığı sorun hepimizi üzdü. Bu sorunun aşılması, üyelerinin ve çocuklarımızın daha verimli ve nitelikli çalışmalar üretebilmesi için yeni bir hizmet binası sağlanması konusunda şehrimizin tüm bileşenleri mutlaka üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. İlgili tüm kamu kuruluşlarının, belediyelerimizin, iş dünyası ve hayırsever vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstereceklerine tüm kalbimle inanıyorum' diye konuştu. HM

Editör: TE Bilisim