Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, 4'üncü Toplu Sözleşme Görüşmelerinde yetkili sendikanın kazanım sağladıkları yönündeki açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Urfalı, 'Bundan önce imzalanan 2012, 2013 ve 2015 toplu sözleşmeleri başarısız toplu sözleşmelerdi ancak bu yıl ki hepsine rahmet okutan bir toplu sözleşme olarak karşımızdadır' dedi.
Sendika binasında açıklamalarda bulunan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde mutabakat sağlandığını ve kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik kamu çalışanları adına yetkili sendikanın hezimetiyle sonuçlandığını söyledi. 2017 yılı toplu sözleşmesinde yenilik içeren maddelerin detaylı açıklamasına bakıldığında bu toplu sözleşmenin ne 3,2 milyon kamu görevlisinin ne de 1,9 milyon emeklinin beklentilerini karşılamadığını savunan Urfalı, 'Bundan önce imzalanan 2012, 2013 ve 2015 toplu sözleşmeleri başarısız toplu sözleşmelerdi ancak bu yıl ki hepsine rahmet okutan bir toplu sözleşme olarak karşımızdadır' diye konuştu.
2015 ve 2017 yıllarında yapılan toplu sözleşme görüşme metinlerini kıyaslayan Urfalı, sözleşmede hiçbir kazanım olmadığını iddia etti. Yetkili sendika başkanının 997 bin üyelik gücü veren kamu çalışanlarından özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Urfalı, 'Bu satış ve pazarlama anlayışına prim verildiği sürece kamu çalışanlarının kazanması mümkün değildir. Hakem Heyetine başvurma cesareti gösteremeyenler kamu çalışanlarının gerçek temsilcisi olamaz. Kamu çalışanları 4 dönemdir oynanan bu orta oyununa asla rıza göstermemelidir' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim